Brightside.me pateikia vertingų patarimų, kaip kuo mažiau maisto išmesti lauk:

1. Kiaušinių lukštai

Tie, kam trūksta kalcio, gali kuo puikiausiai jo gauti iš kiaušinių lukštų – juose šio mineralo gausu. Sutrinkite kiaušinių lukštus į miltelius, jų galėsite įsiberti į trintus vaisių kokteilius arba į bet kokius maisto patiekalus.

2. Arbūzų žievės

Kokia vasarą be arbūzų? Žmonės juos valgo, o žievę, žinoma, išmeta. Iš tiesų arbūzų žievė skoniu ir tekstūra primena agurkus. Pamarinuokite arbūzų žieves, o tada patiekite garnyrui vienas ar su kitomis marinuotomis daržovėmis.

3. Žiedinių kopūstų lapai

Iš žiedinių kopūstų gaminama įvairiausių gardžiausių patiekalų, tik tuose receptuose nenaudojami jų lapai. Iš tiesų žiedinių kopūstų lapuose gausu mineralų, beta karotino, geležies ir kalcio, jie ne mažiau skanūs už pačius žiedinius kopūstus. Pamėginkite išvirti iš jų sriubą arba pakepti orkaitėje – bus traškus užkandis.

4. Cukinijų žiedai

Italijoje cukinijų žiedus mėgsta, bet daugelyje kitų šalių nė nežino, kad juos galima valgyti. Neišmeskite cukinijų žiedų – susiraskite receptą ir pasigaminkite iš jų gardų itališką patiekalą.

5. Morkų žievelės

Morkų žievelėse yra daug vitamino C, o iš šių žievelių nesunku pasigaminti pestą, kuriuos pagardinsite makaronų patiekalus.

6. Parmezano pluta

Parmezano plutos nebūtina išmesti. Daug kas tikriausiai nežino, kad parmezano sūris daug dienų mirkomas vandenyje su jūros druska. Taigi nugramdykite peiliu nešvarumus nuo plutos paviršiaus ir dėkite plutos gabalėlius, virdami sultinį arba leiskite jiems išsilydyti karštoje sriuboje.

7. Kopūstų šerdys

Kopūstų šerdys yra aštraus, aitroko skonio, todėl jas be gailesčio meta lauk. Vis tik jas galima valgyti, tik svarbu tinkamai pagaminti. Virkite kopūstų šerdis su brokoliais, moliūgais ar bulvėmis, kol suminkštės ir sukris.

8. Braškių koteliai ir lapeliai

Braškių koteliuose ir lapeliuose – labai daug antioksidantų, širdžiai ir nervams naudingų medžiagų. Galite sutrinti juos trintuvu su mėgstamais vaisiais ir mėgautis glotnučiais.

9. Bananų žievės

Instinktyviai metame bananų žieves į šiukšlių dėžę, o jose tiek daug kalio, magnio ir kalcio (nors žalios jos kiek aitrokos). Pamarinuokite bananų žieves sūriame marinate su sojų padažu ir iškepkite keptuvėje.

10. Parudavę avokadai

Parudavę minkšti avokadai tebėra valgomi, jų galima dėti į įvairius patiekalus su avokadais, pvz., į šokoladinį avokadų pudingą (jo receptą be vargo rasite).

11. Svogūnų lukštai

Svogūnų lukštuose – daug antioksidantų. Kai kas deda svogūnų lukštų, virdami daržovių sultinį. O štai dar vienas receptas – virkite svogūnų lukštus, kol suminkštės, tada sutrinkite trintuvu su alyvuogių aliejumi. Iš šios masės ir miltų užmaišykite skystą tešlą, joje apvoliokite vištienos gabalėlius ar svogūnų žiedus ir iškepkite keptuvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)