Nuvalyti akinius iki krištolo skaidrumo, nepaliekant nei dėmių, nei įbrėžimų, iš tiesų daug paprasčiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. O svarbiausia, nereikės nieko pirkti – užteks to, ką praktiškai kiekvienas turime namuose – vandens ir indų ploviklio. Nei šluosčių, nei servetėlių, nei netgi kempinėlės akinių valymui mums nereikės. Užteks atlikti kelis paprastus veiksmus.

Įpilkite vandens į dubenį, įmerkite į jį akinius (jie turi visiškai panirti į vandenį). Ant sudrėkintų akinių stiklų užlašinkite indų ploviklio ir gerokai patrinkite tiesiog pirštais. Trinkite kruopščiai, kad visas stiklo paviršius iš abiejų pusių pasidengtų plovikliu.

Pagrindinis bet kokių lęšių priešas yra odos riebalai, o būtent su jais geriausiai ir kovoja indų ploviklis.

Dabar tereikia vėl panardinti akinius į dubenį su vandeniu ir kruopščiai nuskalauti. Skalaukite tol, kol ant stiklo paviršiaus nebeliks plovimo skysčio, tada ištraukite akinius iš vandens ir išdžiovinkite.

Tai galima daryti dviem būdais – leisti išdžiūti natūraliai arba išdžiovinti plaukų (ar rankų) džiovintuvu. Labiau rekomenduojama džiovinti džiovintuvu – taip bus greičiau, be to, ant stiklų neliks nė vienos dėmės.

Nepamirškite plovimo skysčiu nuplauti ir rėmelių, nes ant jų taip pat kaupiasi riebalai nuo rankų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)