Atsižvelgdami į turimą česnakų kiekį, pasiruoškite atitinkamą skaičių stiklainių, rašoma portale novate.ru. Stiklainiai turi būti švarūs, be to, sterilizuoti karštais garais – lygiai kaip konservuojant daržoves arba vaisius. Į sterilius ir sausus stiklainius jau galima dėti česnakus, tad drąsiai kraukite iki paties viršaus.

Tolesnis žingsnis – marlės paruošimas. Atsikirpkite didoką jos gabalą ir sulankstykite taip, kad gautumėte bent tris sluoksnius. Būtent marlė šiuo atveju kuo puikiausiai pakeis dangtelį. Elgtis galima dvejopai. Pirmas būdas – sugrūsti sulankstytą marlę į stiklainį, užklojant ja česnakus, o antras – uždengti marle stiklainio angą (tarsi dangteliu), o kad ji laikytųsi, prispausti gumyte.

Taip paruoštus česnakų stiklainius būtina laikyti šiltoje patalpoje, kurioje laikosi pastovi drėgmė ir temperatūra. Jokiu būdu nestatykite stiklainių į šaldytuvą ir neneškite į rūsį. Taip pat atminkite, kad taip laikomus česnakus reikia naudoti tvarkingai: tiktai ištuštinus vieną stiklainį, pereiti prie kito.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)