1. Šulinys iš skiedrų

Ko tik nesiima žmogus, kad tik įžiebtų ugnį kepsninėje. Vis dėlto dauguma stovyklautojų ar iškylautojų, kaip rodo praktika, išradinėja dviratį ten, kur to daryti visai nereikia. Iš tiesų tereikia pritaikyti seną gerą skautų metodą. Jo pritaikymui jums tereikės dėžutės degtukų, sausų medienos skiedrų ir anglių kepsninei.

2. Pradžiai nedaug anglių

Taigi, kepsninės centre iš sausų skiedrų sudedame nedidelį šulinį. Tada imame kelis degtukus ir vieną po kito uždegę stengiamės mesti į skirtingas šulinio vietas. Visa tai reikia daryti greitai tam, kad skiedros įsidegtų kaip galima tolygiau. Kai tik ims kilti liepsna ir rūkti dūmai, reikia paimti vieną kitą saują kepsninės anglių (priklausomai nuo to, kokio dydžio šulinys iš skiedrų), ir uždėti ant viršaus taip, kad anglys visiškai uždengtų įdegimo vietą.

Dabar laukiame, kol sudėtos anglys ims degti. Jos turi paraudonuoti ir imti skleisti karštį. Vos tik taip nutiks, galima suberti likusias anglis. Tačiau darykite tai atsargiai, neskubėdami, kad nesugriautumėte jau įsidegusios krūvelės. Geriausia imti anglis iš maišo saujomis ir po truputį dėti į kepsninę. Pradėti geriausia nuo įdegimo vietos ir dėti spirale. Jei pasitaiko didelių anglies gabalų, geriau juos susmulkinti. Nieko maišyti nereikia.

Na, o tikri gurmanai pasakys, kad svarbu ne tik tai, kaip įdegti ugnį maistui kepti, bet ir tai, kokioje kepsninėje tai daryti.

3. Laikas kepti maistą

Štai, tiesą sakant, ir viskas. Tereikia palaukti 10-20 min. ir visos anglys kepsninėje tolygiai įsidegs nuo centro. Per tą laiką galima užverti mėsą ar daržoves ant iešmų. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)