Ką gi daryti, kad rožės gausiai ir ilgai žydėtų? Išmėginkite vieną išties paprastą priemonę – ricinos aliejų.

Kada naudoti

Ricinos aliejus rožę veikia iš vidaus: skatina augalą gaminti kuo daugiau konkrečių medžiagų. Šio aliejaus pagrindu pagamintą priemonę reikėtų naudoti tada, kai susiformuoja pumpurai ir ima skleistis pirmieji žiedai. Šiuo etapu pavyks padidinti net pumpurų kiekį. Aliejų galima naudoti ir prieš pat augalui pražystant. Tada priemonė pagerins žiedų kokybę: jų dydį, ryškumą ir grožį.

Kaip pasigaminti ir naudoti

Į 1 litrą vandens reikia įpilti 1 arbatinį šaukštelį ricinos aliejaus. Gautą skystį gerai išmaišykite iki emulsijos konsistencijos ir supilkite į purkštuvą.

Prieš apipurškiant rožės krūmą ricinos aliejaus emulsija, augalą reikia gausiai palaistyti – galima net dušą įrengti, kad sušlaptų visi jo lapai. Po šios procedūros derėtų 2 valandas palaukti ir tiktai tada apipurkšti pasigaminta emulsija. Priemonės negailėkite, o jei jos vis tiek liktų, supilkite likutį po krūmu.

Rožės išsiskiria ypač dideliu reiklumu, todėl jų grožiui palaikyti vien ricinos aliejaus nepakaks. Tikrai turėsite įsigyti ir specialių trąšų bei kokybišką sekatorių, kad atėjus metui gėles galėtumėte tinkamai patręšti ir apkarpyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)