Kaip rašo straipsnio lime.energy autorė, jos anyta 10 metų dirba viešbutyje kambarine. Ji išmokė, kaip be vargo išskalbti bet kokias dėmes iš rankšluosčių, staltiesių ir kitų medvilnės gaminių.

Beje, mikrobangų krosnelėje pavyksta išskalbti net senas dėmes. Dėmesio – be skalbimo miltelių!

Taigi iš pradžių išskalaukite virtuvinius rankšluosčius šiltame vandenyje ir išgręžkite. Jie turi būti šiek tiek drėgni. Tada paimkite bet kokio muilo, geriausia – ūkinio (brangesnės rūšys gali sugadinti audinį).

Rankšluosčių skalbimas

Ištrinkite ūkiniu muilu rankšluostį, ypač įtrinkite dėmėtas vietas. Susukite rankšluostį į maišelį, įdėkite į dubenėlį ir įstatykite į mikrobangų krosnelę. Įjunkite mikrobangų krosnelę 1–2 minutėms vidutiniu kaitrumu. Jei krosnelė nelabai galinga, įjunkite ją 3–5 min.

Rankšluosčių skalbimas

Atsargiai, kad nenusidegintumėte rankų, išimkite rankšluostį. Iš pradžių išskalaukite jį šiltame, paskui – šaltame vandenyje. Pamatysite – rankšluostis bus švarutėlis, atrodys kaip naujas. Tokiu būdu galima išskalbti dėmes iš visų medvilninių audinių.

Atkreipiame dėmesį, kad audinyje turi būti ne daugiau nei 20 proc. sintetikos, kad galėtumėte skalbti mikrobangų krosnelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)