Kaip rašoma lime.energy, cukrumi naikinami kenkėjai, gydomos žaizdos, jį galima naudoti ir daug kur kitur.

1. Kad pamerktos gėlės ilgiau stovėtų.

Liūdna, kai neseniai pamerkta gėlių puokštė ima vysti. Kad pamerktos gėlės ilgiau išbūtų, sumaišykite tris cukraus šaukštelius su dviem šaukštais acto (kad būtų tinkamas pH lygis). Ištirpinkite šį mišinį litre vandens ir supilkite į vazą, į kurią merksite gėles – pamatysite, gėlės stovės ilgiau.

2. Išvalysite kavamalę.

Po ilgesnio naudojimo kavamalė išsitepa, atsiranda kvapas. Neskubėkite plauti, yra paprastesnis variantas. Sumalkite ketvirtadalį stiklinės cukraus – neliks kavos pupelių dalelių, kvapo, aliejaus likučių.

3. Sugaudysite įkyrėjusias bites ir širšes.

Vakarieniaujant lauke, bičių ir širšių puldinėjimas nemenkai erzina. O jei dar esate alergiški jų įkandimams – tai pavojinga gyvybei. Neprašytus svečius sugaudysite savadarbe gaudykle – iš cukraus, vandens ir plastikinio butelio. Plastikinį butelį perpjaukite perpus, viršutinę dalį su kamšteliu įstatykite į apatinę dalį, priklijuokite lipnia juostele, kad geriau laikytųsi. Į butelio viršutinę dalį įpilkite sriubos su trupučių skysto muilo ar džiovintų vaisių, aplietų skystu muilu. Vabzdžiai lengvai pateks į vidų, bet negalės išskristi per siaurą kaklelį.

4. Numalšinsite įkandimų skausmą.

Je nespėjote pasigaminti gaudyklės ir jums įkando bitė, pravers cukraus ir vandens košelė. Sumaišykite po vienodą vandens ir cukraus kiekį, užtepkite šios masės ant įkandimo ir palaikykite apie 20 min. Tai sušvelnins perštėjimą. Šis būdas tinka ir tada, kai įkando skruzdėlė. Vėliau patepkite įkandimo vietą actu ar gydomuoju tepalu. Jei jums – alergija, vabzdžiams, išgerkite specialių preparatų.

Cukrus

5. Nusideginus liežuvį, sušvelnins skausmą.

Nusideginus liežuvį, jaučiamas diskomfortas. Kam nepasitaiko – visi kartais skubame ar plepame valgydami. Jei nusideginote liežuvį, įsidėkite į burną cukraus gabalėlį ar žiupsnelį. Pamatysite – skausmas iš karto atlėgs. Šis būdas neatstos paskalavimo su žolelių nuoviru, bet jis – puiki pirmoji pagalba.

6. Išnaikinsite tarakonus.

Jei namuose atsirado tarakonų, tai tikra katastrofa. Čiumpame cheminius preparatus, kreideles ir pan. priemones. Iš tiesų galite pasidaryti gaudyklę, kuri bus kenksminga tik patiems tarakonams. Taigi į kamštukus nuo plastikinių butelių įberkite cukraus ir sodos, buteliukus išdėliokite visuose namuose. Tarakonai pasigardžiuos cukrumi, o soda jiems – nuodas. Cukrų sutrinkite kuo smulkiau (galite naudoti cukraus pudrą), kruopščiai sumaišykite su soda.

7. Išvalysite žolės dėmes.

Vasarą žolės dėmės ant drabužių – dažnas dalykas. Nesvarbu, kokiu būdu tų dėmių atsirado, svarbu tai, kad jos lengvai išvalomos. Į pagalbą vėl pasitelkite cukrų, jame esantys fermentai lengvai panaikins dėmes. Pusę stiklinės cukraus sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu šilto vandens, su šiuo mišiniu sumirkykite žolės dėmes ir palikite pabūti valandą. Paskui įprastai išskalbkite drabužį.

8. Maistas išbus ilgiau.

Tikriausiai visiems teko išmesti sūrio ar kokio kepinio gabalėlį, nes atsirado nemalonus kvapas, įsimetė pelėsis. Gaila, kad taip nutinka, dar nepasibaigus galiojimo laikui. Cukrus padės sutaupyti ir neišmesti maisto – į sandarų indą, kuriame laikysite produktą, įdėkite gabalėlį cukraus. Cukrus puikiai sugeria drėgmę, todėl pelėsiui nėra šansų atsirasti. Kai cukraus gabalėlis sudrėks, pakeiskite jį kitu.

9. Jei dirbote darže...

Jei mėgstate darbuotis darže, auginti daržoves, gėles, šis patarimas jums pravers. Su cukrumi lengvai nusivalysite rankas ir netgi žemėtas panages išvalysite. Į skystą muilą įberkite truputį cukraus – turėsite šveitiklį, kuris puikiai valys nešvarumus ir nedirgins odos. Išsimuilinkite rankas, pora minučių luktelėkite, paskui nusiplaukite šiltu vandeniu.

10. Įkursite ugnį.

Įsivaizduokite – nusipirkote kepsnių ir norėjote pasikepti lauke, pasikviesti vakarienei svečių. Taip pat svajojote iškepti ant grotelių sultingos žuvies, pašlakstyti ją citrinos sultimis. Staiga apsižiūrėjote, kad pamiršote nusipirkti degaus skysčio ugniai įkurti. Nenusiminkite – cukrus greitai užsidegs, o ugnis įsiliepsnos ant cukrumi pabarstytų anglių. Nebus žalingų cheminių medžiagų ir nemalonaus kvapo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)