1. Nulupti odelę

Praktiškai kiekvienam iš mūsų yra tekę vargti, bandant nulupti ploną vairių ar daržovių odelę. Dažniausiai prireikia nulupti pomidorus, paprikas, baklažanus. Visiškai nebūtina plikyti jų verdančiu vandeniu, kaip senais laikais. Užtenka tiesiog kryžmai įpjauti daržovės viršų ir įdėti porai minučių į mikrobangų krosnelę, įjungus vidutinio intensyvumo režimą. Kai tik vaisiai ir daržovės praauš, jų odelė ims eižėti ir luptis, tad lengvai ją nuimsite.

2. Išspausti sultis

Jei mėgstate šviežiai spaustas citrusinių vaisių sultis, šis patarimas kaip tik jums. Norite gauti mėgstamo gėrimo daugiau? Apelsinus, mandarinus, greipfrutus arba citrinas dvidešimčiai sekundžių įdėkite į mikrobangų krosnelę. Vaisiai suminkštės, bus sultingesni, sulčių padaugės. Tereikės juos perpjauti į dvi ar keturias dalis ir išspausti sultis.

3. Sterilizuoti tarą

Dar vienas mikrobangų krosnelės panaudojimo būdas itin tiks tiems, kas konservuoja atsargas namuose arba turi dirbtiniais mišinukais maitinamą kūdikį. Pasirodo, mikrobangų krosnelėje galima sterilizuoti stiklainius ir vaikiškus buteliukus pienui ir mišinukams. Visų pirma, reikėtų stiklainį ar buteliuką išplauti, tada, įpylus truputį vandens (kad dengtų dugną), trims minutėms įdėti į mikrobangų krosnelę, įjungus ją visu pajėgumu.

Svarbu! Nepamirškite, kad stikliniai indai mikrobangų krosnelės viduje neturėtų liestis tarpusavyje – sudėkite juos taip, kad tarp jų liktų nedideli tarpeliai.

4. Panaikinti pjaustymo lentelių kvapą

Nebegalite pakęsti nemalonaus, įkyraus pjaustymo lentelių kvapo, bet nežinote, kaip jo atsikratyti? Tada ši nedidelė gudrybė kaip tik jums. Paimkite pusę citrinos ir ja kruopščiai ištrinkite nuplautos lentelės paviršių, tada lentelę penkioms-šešioms minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę. Tada lentelę nuskalaukite po tekančiu vandeniu ir kruopščiai nuvalykite. Kvapo kaip nebūta.

5. Išvirti kopūstų lapus

Nusprendėte pagaminti balandėlių? Nebūtina gaišti daug laiko kopūstų lapų ruošimui. Kopūsto galvą reikia nuplauti po tekančiu vandeniu, tada pašalinti kotą ir vėl kruopščiai nuplauti vėsiu tekančiu vandeniu. Tada paimkite negilų dubenį arba gilesnę lėkštę. Ant dugno įpilkite šiek tiek vandens (apie centimetrą) ir įdėkite kopūstą, tvirtai apvyniotą maistine plėvele, kad susidarytų šiltnamio efektas. Virti vidurinio intensyvumo režimu reikia apie dešimt minučių, periodiškai kopūstą apverčiant.

6. Sugrąžinti aromatą prieskoniams

Visi ko gero esame pastebėję, kad ilgai laikomos prieskoninės žolelės ir prieskoniai gali prarasti savo aromatą. Ir jei taip nutiko, drąsiai dėkite juos į mikrobangų krosnelę 10-15 sekundžių, nustatę intensyviausią režimą. Svarbu! Nepamirškite perpilti prieskonių į lėkštutę, dubenėlį ar stiklainį.

7. Išvengti ašarų pjaustant svogūnus

Atsibodo braukti ašaras ir trinti akis kaskart, kai pjaustote svogūnus? Išvengti šios problemos jums padės vėlgi mikrobangų krosnelė. Nulupkite svogūną (-us), nupjaukite viršų, sudėkite į lėkštę ir įdėkite į mikrobangų krosnelę trisdešimčiai sekundžių. Kai svogūnai atauš, galite pjaustyti nebesijaudindami dėl suerzintų akių. Toks metodas padeda išsaugoti visas naudingąsias svogūnų medžiagas, tačiau neutralizuoja tas, kurios iššaukia ašaras.

8. Mielinė tešla

Niekam ne paslaptis, kad mielinei tešlai pagaminti reikia laiko ir šilumos – tik tada ji pakyla. Tačiau ką daryti, kai nėra laiko laukti, o taip norisi bandelių ar pyragėlių? Viskas labai paprasta. Naudokitės mikrobangų krosnele. Vos trys-keturios minutės ir tešla puikiausiai iškils. Svarbu! Prieš dėdami tešlą į mikrobangų krosnelę nepamirškite į krosnelės vidų įdėti indelį su vandeniu. Taip tešla nesudžius. Taip pat reikia nepamiršti, kad iš mikrobangų krosnelės ištraukta tešla turi ataušti (apytikriai 5-6 min.)

9. Džiovinti žoleles ir žalumynus

Norite žiemai apsirūpinti mėgstamų prieskonių ir žolelių atsargomis, bet nenorite laukti, kol jos pačios išdžius? Ką gi, atėjo laikas atskleisti dar vieną paslaptį. Jums tereikės minutės laiko ir mikrobangų krosnelės, įjungtos visu galingumu. Džiovinant žoleles tokiu būdu ne tik išsaugomos jų naudingosios savybės, bet ir sutaupoma laiko.

10. Sugrąžinti šviežumą sužiedėjusiai duonai

Neskubėkite išmesti sužiedėjusios duonos ar sulesinti jos paukščiams (paukščiams duonos duoti apskritai negalima). Visada galima sugrąžinti duonai šviežumą. Paimkite popierinį rankšluostį (arba foliją), įvyniokite į ją sudžiūvusią duoną ir, apšlakstę vandeniu, įdėkite vienai minutei į mikrobangų krosnelę. Yra ir kitas, dar greitesnis būdas. Tiesiog įdėkite į mikrobangų krosnelę stiklinę vandens ir sužiedėjusią duona, ir įjunkite minutei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)