Specialistai pataria kartą per mėnesį iš pagrindų išvalyti indaplovę. Švari indaplovė švariau plaus indus, be to, neužsikimš jos dalys, juk priešingu atveju tektų kviestis meistrą ir mokėti už remontą.

Kaip suprasti, kad jau metas valyti indaplovę

Teoriškai patartina valyti indaplovę kartą per mėnesį, bet vieni neturi tam laiko, kiti ne kasdien naudoja indaplovę. Tad kaip suprasti, kada laikas iš pagrindų išvalyti indaplovę? Jei po plovimo indaplovėje indai nebūna visiškai švarūs, jei stiklinės ir taurės dėmėtos, o iš indaplovės sklinda nemalonus kvapas, akivaizdu – laikas valymui iš pagrindų.

Ką vertėtų daryti dažniau

Nelaukite, kol indaplovė užsikimš. Po kiekvieno indų plovimo išrinkite iš indaplovės maisto likučius. Nepatingėkite išimti groteles ir iššluostyti indaplovės dugną, tada nesikaups nešvarumai ir indaplovė nepradės smirdėti.

Valykite ploviklio skyrių, kai tik pastebite, kad jis nėra švarus. Šiame skyriuje greitai renkasi sankaupos, o nevalomos patenka ant indų.

Kartą per savaitę nuvalykite indaplovės dureles. Taip pat patartina kartą per savaitę išimti ir išskalauti filtrą. Apskritai kuo dažniau naudojate indaplovę, tuo dažniau reikia skalauti filtrą. Jeigu jungiate indaplovę vos pora kartų per savaitę, pakaks išskalauti filtrą kartą per mėnesį.

Patarimai, kaip kas mėnesį iš pagrindų išvalyti indaplovę

Indaplovės valymas neturėtų užtrukti ilgiau nei valandą. Galima nusipirkti valomąją tabletę arba pataupyti ir valyti su soda ir actu.

Nepamirškite vandens tiekimo jungties

Pavalykite vandens tiekimo jungties vietą, taip pat išimkite ir praskalaukite maisto dalelių filtrą.

Įjunkite plovimo programą, pastatę viduje acto puodelį.

Kai išvalysite visus indaplovės skyrius, viršutinėje lentynoje pastatykite acto puodelį ir įjunkite indaplovę. Puodelis turi būti tinkamas plauti indaplovėje. Įjunkite plovimo programą su karštu vandeniu.

Actas švariai valo, tirpdo riebalus, naikina nemalonius kvapus.

Praskalaukite su soda

Paskutinis kasmėnesinio valymo žingsnis – tuščios indaplovės skalavimas su soda. Ant indaplovės dugno paberkite sodos, įjunkite trumpą plovimo programą su karštu vandeniu. Po šio skalavimo neliks dėmių, indaplovė kvepės kaip nauja.

Nušluostykite durelių sandariklius

Juos valykite acte pamirkytos drėgnos šluostės kampu. Jei reikia, kai kurias vietas patrinkite acte pamirkytu dantų šepetėliu arba vatos pagaliuku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)