Gerai pagalvojus, tai išties protingas pasirinkimas, nes įsirenginėti vonios kambarį patiems, ar nusipirkti trūkstamą daiktą mažai tenutuokiant apie santechniką gali būti tas pats, kas išmesti pinigus į balą. Tačiau tiems, kas neturi laiko, pirkimas internetu gali atrodyti kaip visai racionalus sprendimas.

Kaip išsirinkti protingai, sutaupyti laiko ir jėgų bei džiaugtis rezultatais, nusprendus rinktis santechnikos prekes internetu vonios kambariui bei kokie yra pirkimo internetu pliusai? Šį kartą patarimais atsiųstame pranešime spaudai dalinasi didžiausio specializuoto e-prekybos salono muresta.lt vadovas Rimvydas Meidūnas.

Pirkimas internetu – kelias į pasirinkimo laisvę

„Dažnai renkantis ir projektuojant savo vonios kambarį žmonės ateina į parduotuvę jau žinodami ar bent įsivaizduodami, kaip jis turėtų atrodyti, turėdami viziją. Pavyzdžiui, galbūt norite kažkokios neįprastos spalvos maišytuvo arba pamatėte žurnale jums patinkantį tam tikrą vonios dizainą. Skyrę savo brangaus laiko ir atėję į parduotuvę, labai nusiviliate neradę norimo daikto pačioje parduotuvėje. O galbūt visos konsultantės yra užsiėmusios ir jums tenka laukti, nervintis, o sulaukus netenkina visų pasirinkimų variantų nematymas gyvai? Tokiu atveju, tikriausiai geriausias sprendimas būtų sau ramiai rinktis prekę internetu, kur galėsite palyginti prekes ir rasti didelę prekių įvairovę“, – sako R. Meidūnas.

Išsirinkti internete tikrai įmanoma viską, ko reikia vonios kambariui – nuo plytelių, vonios, dušo kabinos iki praustuvo, čiaupo ir visų kitų voniai reikalingų aksesuarų ir net kvapų. Esminis klausimas: „Kaip apsipirkti patikimai, kad laiku gautumėte kokybiškas prekes ir dar su garantija?“.

Jei perkate internetu, rinkitės tik patikimas elektronines parduotuves

Rimvydas Meidūnas

Į ką atkreipti dėmesį renkantis elektroninę parduotuvę?

„Pirmiausiai patariu atkreipti dėmesį į elektroninės parduotuvės patikimumą. Užsikabinti medalį, kad tai patikimas puslapis – dar nereiškia, kad jis tikrai patikimas. Siūlau „nepasimauti“ ant ką tik atsiradusių naujų, vienadienių parduotuvių, apie kurias dar nėra nei atsiliepimų, nei garantijų, kad neapgaus ir prekes pristatys. Verta atkreipti dėmesį į tai, kiek laiko ta įmonė egzistuoja, kiek darbuotojų turi, kur ji registruota“, – pataria R. Meidūnas.

„Teko pastebėti ne vieną tokį „garažinį“ puslapį, kuris po savaitės dingsta, o pirkėjai lieka su problemomis – nei pinigų, nei prekių“, – priduria pašnekovas.

Kitas svarbus dalykas – prekės gamintojas. Jei prekinis ženklas negirdėtas, Lietuvoje neturi oficialių atstovų, tai negalės užtikrinti nei garantijos, nei serviso.

„Būna, kad gamintojas patikimas, bet pardavėjas neaiškus, vieno žmogaus įmonė, registruota nežinia kur. Galbūt jis parduoda ir kokybišką prekę, bet jei nėra pirkimo dokumentų, negalės užtikrinti tai prekei aptarnavimo ir garantijos“, – teigia R. Meidūnas.

„Šykštus moka du kartus“

Investicija į kokybiškas prekes ir žinomą prekės ženklą gali užtikrinti daikto ilgaamžiškumą ir visokeriopą vertę. Ne paslaptis, kad ko beieškotumėte, visada galima rasti pigiau. Jei vienur ta pati prekė kainuoja 100 eurų, kitur – 80 eurų, pagalvokite kodėl.

„Nebūtinai sutaupę 20 eurų tuo sprendimu džiaugsitės po kelių metų. Galbūt tos įmonės jau nė kvapo nebebus, kai prireiks garantijos ar kokios detalės. Bus tik nusivylimo ir nemalonių emocijų, o iškilusią problemą dėl garantijos ar kokios detalės ištaisyti nebus lengva“, – pasakoja R. Meidūnas.

Tokių istorijų jis girdėjęs ne vieną. Žmonės, prieš keletą metų nusipirkę dušo kabiną, ieško durelių ratukų, nes nebegali uždaryti durų ir naudotis dušu. Jie kreipiasi pagalbos į jų saloną, bet dažnai net neįmanoma pritaikyti tų ratukų skirtingų gamintojų gaminiams. Tuo problemos nesibaigia, nes reikia įsigyti ir sumontuoti naują dušo kabiną, išmontuoti seną, kažkur ją išvežti, utilizuoti. Viskas papildomai kainuoja.

Specialistas priduria: „Jei prekės kaina neproporcingai maža – tai jau signalas, kad kažkas tikrai ne taip. Visi dirba panašioje rinkoje, todėl savaime suprantama, kad kainos bus panašios. Nusipirkus prekę pigiau iš neaiškios elektroninės parduotuvės ar nežinomo prekės ženklo gali tekti džiaugtis neilgai. Labai svarbu būti užtikrintam, jog gausite garantiją ir kad ateity po daugelio metų prireikus bus galimybė lengvai gauti jūsų nusipirkto prekės ženklo detalių.“

Atkreipkite dėmesį į komplektaciją

Perkantiems internetu pirkėjams jis pataria ypatingai atidžiai pasiskaityti, kas įeina į prekės sudėtį: „Būna, kad žmonės perka daiktus pagal paveiksliuką, bet neįsigilina ar neatkreipia dėmesio, kas parašyta prie aprašymo. Pavyzdžiui, nuotraukoje parodytas klozetas su dangčiu, o paaiškėja, kad dangtį reikia užsisakyti atskirai. Arba nuotraukoje spintelė su praustuvu, o pirkėjas užsisako tik spintelę.“

„Mūsų specialistai nepriima užsakymų aklai – jie pastebės tokią klaidą ir susisieks su pirkėju, pasitikslins, ar jam tikrai reikalinga tik spintelė be praustuvo, įspės klientą, kad tai ne pilnas užsakymas. Tačiau negaliu garantuoti, kad nespecializuotos elektroninės parduotuvės, kurios prekiauja viskuo – ir žieminėmis padangomis, ir santechnika, turės tiek kompetencijų ir laiko stebėti kiekvieną užsakymą“, – įspėja R. Meidūnas.

Sprendimas taupantiems laiką

Rinktis santechnikos prekes internetu yra tikrai geras sprendimas taupantiems laiką, užsiėmusiems žmonėms, tačiau toks būdas reikalauja ypatingo pastabumo ir tikslumo. Yra ir išties malonus sprendimas, tarpinis variantas – susikomplektuoti vonios kambarį patiems internetu, taip sutaupant daug nervų ir laiko, o tuomet galima ateiti į saloną nemokamai pasitarti su savo darbą išmanančiu konsultantu dėl galutinio sprendimo. Tai gali išties palengvinti pirkimo procesą, nes specialistas galutinai patvirtins, jog jūsų pasirinkimai yra apgalvoti ir realūs įgyvendinti arba įžvelgs tam tikrų niuansų ir patars, kaip viską pagerinti, todėl neteks gailėtis apsižioplinus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją