Pirmiausia pasiaiškinkime, kodėl radiatorius kaista netolygiai. Esminis veiksnys – dauguma šiuolaikinių radiatorių taip įrengti, kad juose cirkuliuojantis vanduo ne visada spėja laiku ištekėti, todėl radiatoriuje nuolat yra tam tikras kiekis šilto ir net šalto vandens. Jeigu temperatūrų skirtumas viršutinėje ir apatinėje radiatoriaus dalyje nedidelis, nėra pagrindo jaudintis.

Kas kita, jei apatinė radiatoriaus dalis visiškai šalta. Tokiu atveju, yra tikimybė, kad meistras supainiojo vandens nutekėjimo ir atitekėjimo vamzdžius. Kita galima priežastis – per mažas vandens cirkuliavimo greitis radiatoriuje. Abi problemos gana lengvai išsprendžiamos.

Ką daryti, jei neteisingai sujungti vamzdžiai

Patys šeimininkai dažnai padaro šią klaidą, montuodami radiatorius be kvalifikuotų specialistų pagalbos. Kartais ir meistrai suklysta, ypač jei turi nedaug patirties.

Prie apatinio tarpvamzdžio prijungia skysčio tiekimo kanalą, o nutekėjimo kanalą prijungia prie viršutinio tarpvamzdžio – tai neteisingas sujungimas.

Vienintelis šios problemos sprendimo būdas – užsukti vandenį, atjungti radiatorių ir iš naujo, tinkamai jį prijungti. Viršutinis tarpvamzdis turi būti sujungtas su vandens atitekėjimo vamzdžiu, o apatinis tarpvamzdis – su vandens nutekėjimo kanalu.

Ką daryti, jei vanduo cirkuliuoja per lėtai

Galimos kelios priežastys. Dažniausiai taip nutinka dėl nekokybiškos įrangos (pvz., per mažo galingumo siurblys) arba yra per stipriai užveržta vamzdžių sujungimo vieta. Šiuo atveju, pirmiausia patikrinkite litavimo vietą – pažiūrėkite, ar ji neužsikimšusi nuosėdomis. Šiaip ar taip, teks keisti vamzdžius.

Gana dažnai radiatoriai netolygiai kaista dėl oro kamščių. Jei gyvenate savame name, nuorinkite radiatorius, o jei – daugiabutyje, kvieskite meistrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)