Novate.ru pateikia 5 galbūt iki šiol negirdėtus patarimus, kuriuos pasitelkus, mažiau vargins sausas oras namuose.

1. Mirkykite plaukų šepetį plaukų kondicionieriaus tirpale.

Kokia žmogaus kūno dalis daugiausia kenčia dėl sauso oro namuose centrinio šildymo laikotarpiu? Plaukai. Jie išsausėja, ima lūžinėti. Vykęs sprendimas – pamirkyti šepetį ar šukas plaukų kondicionieriaus tirpale. Receptas toks: į puodelį įpilkite porciją plaukų kondicionieriaus arba balzamo, praskieskite šilu vandeniu. Šepetį nakčiai pamerkite į tirpalą, ryte išimkite ir palikite išdžiūti. Paskui galite šukuotis. Mirkymą tirpale kartokite kas savaitę.

2. Skalbinius džiaukite miegamajame.

Skalbinius džiaukite kambariuose, kuriuose miegate. Rezultatas bus puikus. Skalbiniai atiduos kambariams gyvybiškai reikalingą drėgmę, ji tolygiai pasiskirstys ore, o dėl drėgnumo ir vėsos nusės apatinėje kambario dalyje. Nereikės nė brangaus drėkinimo prietaiso pirkti – miegamajame oras bus drėgnesnis.

3. Gausiai laistykite gėles.

Gėlių laistymas

Šildymo laikotarpiu gali imti vysti kambariniai augalai. Nieko stebėtino – jie dažniausiai stovi ant palangių, o radiatoriai – po palangėmis, taigi augalai pradeda džiūti. Jei radiatoriai labai karšti, laistykite kambarinius augalus du kartus per savaitę, netgi kaktusus. Pamirškite patarimus apie pernelyg gausaus laistymo žalą – būna, kad radiatoriai tiesiog pleškina, todėl oras kambariuose stipriai išsausėja.

4. Augintiniams pastatykite daugiau indelių su vandeniu.

Jei žmogus ištroško, jis supranta – reikia atsigerti. O gyvūnai pavaldūs instinktams ir nesugeba analizuoti savo būklės, todėl esant sausam orui patalpoje, ne visi gyvūnai susiprotės lakti daugiau vandens. Todėl šildymo ir sauso oro namuose laikotarpiu pastatykite savo augintiniams daugiau indelių su vandeniu. Jie matys indelius ir dažniau palaks.

5. Miegoti tik su mikroventiliacija.

Šildymo laikotarpiu, net jei lauke – 20 laipsnių šalčio, jokiu būdu negalima miegoti be mikroventiliacijos. Priešingu atveju, miegosite tarsi saunoje. Miegant organizmas turi ilsėtis, atgauti jėgas, oda turi kvėpuoti. Priešingu atveju, kūnas prakaituos, prakaitas čia pat susigers. Dėl to beria, atsiranda kitokių dermatologinių problemų. Gali atsirasti iššutimų, nemalonus šlapimo kvapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)