Paieškojome atsakymo į daugeliui rūpimą klausimą, kodėl taip nutinka ir ar įmanoma to išvengti.

Kodėl skalbiant nedideli skalbiniai visada atsiduria didesniame, kišenės pavidalo skalbinyje? Taip yra todėl, kad skalbimo mašinos būgnas sukasi ir susidaro kelios vandens srovės – vienos stipresnės, kitos silpnesnės. Užvalkalas, kaip didžiausias skalbinys mašinos būgne, pagriebiamas tik didžiausios ir stipriausios srovės, o visus kitus skalbinius suka mažesnės srovės.

Užvalkalas juda lėčiau už kitus skalbinius, o kartais dėl savo apimčių nustoja suktis ir prilimpa prie būgno sienelių. Mažesni skalbiniai judėdami dar labiau susispaudžia ir ima dar greičiau judėti.

Moteris kloja lovą

Judėdami palei būgno sieneles anksčiau ar vėliau jie ir patenka į užvalkalą. Atsidūrę užvalkale skalbiniai jį dar labiau apsunkina ir padeda sugauti vis daugiau naujų daiktų. Vėliau gręžiant visi skalbiniai dar ir persipina vieni su kitais.

Blogiausia, kad skalbiniams atsidūrus užvalkale, suprastėja skalbimo kokybė.

Koks problemos sprendimo būdas? Kruopščiai užsekite ar užtraukite užvalkalo galą prieš dedant skalbti. Šis būdas tikrai patikimas. Galima suveržti užvalkalo galą gumele. Dar vienas variantas – per vidurį surišti užvalkalą virvele ar surišti abu užvalkalo galus. Arba nusipirkite specialų maišelį skalbimui ir įdėkite į jį užvalkalą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)