Toliau pateikta keletas patarimų iš portalo novate.ru, kuriais vadovaujantis skalbiami daiktai taip greitai nenubluks, o skalbyklė tarnaus dar daugelį metų.

Rankšluosčiai

Skalbiant rankšluosčius dažnai naudojamas minkštiklis. Pasirodo, tai – didžiulė klaida. Audinius minkštinančios priemonės, kaip paaiškėjo, sumažina sugeriamąsias audeklo savybes. Kad rankšluosčiai kuo ilgiau nepriekaištingai atitiktų savo paskirtį, turite atsisakyti ir minkštiklių, ir skalavimo skysčių.

Pagalvės ir apklotai

Jei į skalbyklę ryžotės įdėti pagalvę arba apklotą, nepatingėkite paleisti papildomo skalavimo ciklo. Iš užpildo, ypač jei jis iš natūralaus pluošto, skalbiklio putos pašalinamos gana prastai, todėl vieno skalavimo ciklo gali nepakakti.

Drabužiai su užtrauktukais ir sagomis

Drabužių užtrauktukus būtina užsegti. Skalbiant užtrauktukų dantukai gali apgadinti kitus skalbinius. Drabužius su sagomis reikia ne tik susagstyti, bet ir išversti, kitaip sagos gali ištrūkti.

Skalbyklės būgnas

Skalbyklės būgnas neturi būti aklinai užgrūstas. Pernelyg dažnai skalbiant ypač daug skalbinių, skalbyklė greičiau ima gesti. Skalbti vos kelis daiktus – taip pat prastas sumanymas. Jei skalbinių kiekis bus nepakankamas, jie nebus kokybiškai išgręžti.

Skalbimo milteliai

Kai kurie žmonės mano, kad pribėrus daugiau miltelių pavyks geriau išskalbti drabužius. Toks įsitikinimas, deja, – klaidingas. Dėl per didelio miltelio kiekio susidarys per daug putų ir skalbimo mašina nepajėgs su jomis susidoroti. Po tokio skalbimo drabužiai bus ne švarūs, o su muilinomis žymėmis. Svarbu nepamiršti, kad dėl miltelių pertekliaus drabužių klostėse ir po apykaklėmis gali užsilikti purvo.

Keli skalbimo ciklai

Neleiskite skalbimo mašinai ilsėtis. Jei ketinate skalbti du arba tris kartus, darykite tai iš karto. Jei taip elgsitės, įrenginiui prireiks mažiau energijos vandeniui pašildyti, vadinasi, jis taupiau naudos elektrą.

Maudymosi kostiumėliai

Maudymosi kostiumėliams ir visiems kitiems drabužiams iš elastano skalbimo mašinoje tikrai ne vieta. Skalbyklėje išskalbti maudomukai ne tik deformuosis, bet ir gerokai nubluks. Taigi, maudymosi kostiumėlius, glaudes, sportines tampres ir kitus panašius drabužius reikia skalbti rankomis drungname vandenyje.

Liaudiškos priemonės

Nesistenkite įsigyti brangių skalbiklių ir kt. Aukšta kana – nebūtinai kokybės rodiklis, be to, daugelį priemonių galima pakeisti elementariais produktais. Galbūt vertėtų prisiminti vadinamąsias liaudiškas priemones? Tarkim, druska tausoja audinio spalvą, citrinų sultys turi balinamųjų ir minkštinamųjų savybių, na o kreida padės panaikinti riebalų dėmes.

Skalbinių eiliškumas

Kad kojinės ir apatiniai nepasimestų tarp kitų daiktų, juos į skalbyklės būgną dėkite pirmiausia. Jei taip padarysite, smulkių skalbinių neteks ilgai žvejoti po mašiną.

Skalbyklės švara

Dėmesio turite skirti ir skalbimo mašinos švarai. Specialistai tvirtina, kad tinkama ir reguliari šio įrenginio priežiūra padeda užkirsti kelią ilgainiui atsirandantiems gedimams. Būtinai išplaukite milteliams ir minkštikliui skirtą stalčių, kruopščiai išvalykite po guma susikaupusius nešvarumus, praplaukite būgną actu. Po skalbimo mašinos dureles palikite atviras, kad visiškai išdžiūtų vidinis mechanizmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)