13 būdų, kaip naudoti mikrobangų krosnelę (ne vien maisto šildymui):

1. Išplausite makiažo kempinėlę

Tereikia dėti naudotą makiažo kempinėlę į puodelį su muilinu vandeniu ir minutei įdėti į mikrobangų krosnelę. Šiuo patarimu pasidalino viena tviterio naudotoja. Sekėjai suskubo dalintis įspūdžiais. Tiesa, ne visi įsidėmėjo patarimą, taigi ne tik neatgaivino makiažo kempinėlės, bet ir vos nesukėlė namuose gaisro.

2. Reanimuosite seną kosmetiką

Mikrobangų krosnelėje įmanoma ne tik makiažo kempinėlę išvalyti, bet ir atgaivinti sudžiūvusią kosmetiką. Tik būkite atsargios – jei per daug įkaitinsite tūbeles, galite jas sugadinti.

3. Dezinfekuosite kempinėlę

Kempinėlę indų plovimui patartina naudoti dvi savaites. Ant jos nuolat kaupiasi bakterijos, tai bene vienas nešvariausių daiktų virtuvėje. Indų kempinėlę galite dezinfekuoti mikrobangų krosnelėje. Įmerkite kempinėlę į pudelį su vandeniu, įspauskite sulčių iš citrinos skiltelės (citrinos sultys neutralizuos kvapą), įjunkite mikrobangų krosnelę visu galingumu ir minutę kaitinkite puodelį su kempine. Kai kempinėlė atvės, bus vėl tinkama naudojimui.

4. Paskrudinsite riešutus

Mikrobangų krosnelėje kuo puikiausiai ir dar greičiau paskrudinsite riešutus. Suberkite jus į plokščią dubenį, minutę pakaitinkite dideliu kaitrumu. Procedūrą kartokite 4–5 kartus, per pertraukėles pamaišydami riešutus.

Graikiniai riešutai

5. Pasigaminsite lieso kumpio

Kumpis – gardus užkandis, na o pusryčių kiaušinienę sunku be jo įsivaizduoti. Kepi jį tenka ilgokai, bet procesą galima paspartinti mikrobangų krosnelėje. Įtieskite popierinį rankšluostį į lėkštę, ant viršaus uždėkite kelias kumpio riekeles, jas pridenkite popieriniu rankšluosčiu. Po 5 minučių kaitinimo maksimaliu galingumu kumpis bus iškepęs. Beje, jis bus liesesnis – juk kepėte be riebalų, o paties kumpio taukai susigėrė į popierinius rankšluosčius.

6. Patikrinsite, ar indus galiam dėti į mikrobangų krosnelę.

Ne visi plastikiniai indai tinkami maisto šildymui mikrobangų krosnelėje, bet ne ant visų tai nurodyta. Egzistuoja nesudėtingas metodas patikrinti plastikinius indus. Pastatykite į indą puodelį su šaltu vandeniu ir minutei įstatykite į mikrobangų krosnelę. Jei vanduo bus karštas, o indas šaltas, viskas gerai. Jei indas įkais, vadinasi, jo negalima dėti į mikrobangų krosnelę.

7. Suskystinsite medų

Medus sutirštėja, kartais net sunku išimti jį iš stiklainio. Net jei medus visiškai kristalizavosi, nenusiminkite – dviem minutėms nedideliu galingumu įstatykite stiklainį į mikrobangų krosnelę, ir medus vėl suskystės.

8. Dezinfekuosite žemę

Jei norite pasėti sėklas, žemę galite dezinfekuoti mikrobangų krosnelėje. Ypač jei žemę kasėte sode, kur tikrai yra kenkėjų, piktžolių ir bakterijų. Į indą įdėkite žemės, įpilkite vandens su actu ar su kalio permanganatu ir kaitinkite, turėdami omenyje, kad 1 kg reikia kaitinti apie 90 sekundžių. Paskui žemė bus tinkama sodinti augalams.

9. Išmirkysite lęšius ir pupeles

Mikrobangų krosnelėje sparčiau išmirkysite lęšius ir pupeles. Įprastai tenka mirkyti per naktį, o mikrobangų krosnelėje pakaks mirkyti 10–15 minučių. Pamerkite pupelių ar lęšių į indą, įberkite žiupsnelį sodos ir pakaitinkite.

10. Gretai išsikepsite omletą

Mikrobangų krosnelėje išsikepsite omletą per 3 minutes. Įmuškite kiaušinį į puodelį, įberkite druskos, žalumynų, tarkuoto sūrio ir pakaitinkite dideliu kaitrumu. Skanaus!

11. Sulipdysite vaikiškas vaškines kreideles

Vaikai nuolat laužo kreideles, o nuolaužomis piešti nepatogu. Surinkite sulūžusias kreideles, sudėkite į lėkštę (tinkamą kaitinti mikrobangų krosnelėje) arba į formelę ir 10–20 sekundžių pakaitinkite. Kreidelės vėl bus tinkamos piešti.

12. Išdžiovinsite vaisius

Jei neturite džiovyklės, galite naudoti atšildymo programą mikrobangų krosnelėje. Ploni vaisių griežinėliai kuo puikiausiai išdžius. Pavyzdžiui, obuoliai išdžius per 30 min. Tik atsiminkite – negalima laikyti vaisių mikrobangų krosnelėje ilgiau nei 45 min., antraip jie sudegs.

13. Pasigaminsite užkandžius su lavašu

Mėgstate įvairius suktinukus? Formeles mėgstamiems lavašo suktinukams galite pasigaminti namuose. Įdėkite lavašo gabalėlius į stiklines, o stiklines – į mikrobangų krosnelę. Po minutės kaitinimo lavašas įgaus reikiamą formą, galėsite dėti į jo gabalėlius bet kokį įdarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)