Skalbyklė

Kaip rodo praktika, dažniausiai skalbyklės gedimus sukelia smulkūs skalbiniai, pvz., kojinės arba apatiniai. Kad mėgstama liemenėlė netaptų brangiai atsieinančio remonto priežastimi, ją, kaip ir kitus panašius drabužius, reikia skalbti įdėjus į specialų maišelį.

Dėl tos pačios priežasties visada verta patikrinti, ar drabužių kišenėse nėra kokių nors daiktų. Skalbimo mašinai gali pakenkti daug kas – monetos, kramtomoji guma, raktai ir kt.

Jokiu būdu neperkraukite skalbyklės būgno. Geriausiu atveju iš jo turėsite traukti suplėšytus ir prastai išskalbtus skalbinius, na o blogiausiu teks konstatuoti, kad skalbyklė sugedo.

Taip pat nederėtų piktnaudžiauti priemonėmis nuo apnašų. Agresyviai veikiantys chemikalai spartina skalbimo mašinos dalių dėvėjimąsi.

Mikrobangų krosnelė

Mikrobangų krosnelę, ko gero, rastume bet kurioje virtuvėje. Ypač svarbu rūpintis šio įrenginio švara. Daug žalos gali padaryti besikaupiantys riebalai. Jų kiekiui pasiekus kritinę ribą, gali nukentėti vidaus komponentų emalis.

Į mikrobangų krosnelę kategoriškai draudžiama dėti foliją ir šiam įrenginiui nepritaikytus indus.

Žala mikrobangų krosnelei padaroma ir tada, jei joje šildomo maisto svoris nesiekia 50 gramų. Prireikus paruošti tiek nedaug sveriantį produktą, šalia jo būtina pastatyti stiklinę vandens. Tas pats pasakytina ir apie tuščios krosnelės paleidimą. Jei įrenginį įjungsite nieko į jį neįdėję, netrukus ims streikuoti magnetrono elementas.

Indaplovė

Svarbiausias dalykas, į kurį būtina atkreipti dėmesį naudojant indaplovę, yra į ją dedamų indų dydis. Indai jokiu būdu neturi blokuoti ar kaip nors trikdyti purkštuvų veikimo.
Indaplovei gali pakenkti ir didoki maisto likučių gabalai. Kaskart išplovus indus, maisto likučius būtina pašalinti, kad jie netrukdytų išleisti vandens.

Įsidėmėkite ir tai, kad norint išplauti porą pudelių tikrai nebūtina nustatyti viso plovimo ciklo – pakaks skalavimo.

Labai svarbu pasirinkti tinkamą režimą ir naudoti specialią vandenį minkštinančią druską. Šis produktas veiksmingai saugo vidaus paviršius nuo ilgainiui juos aptraukiančių kalkių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)