Kokiems dar triukams gabus šis buitinis prietaisas, sužinosite, susipažinę su toliau pateiktu sąrašu.

Kava su puošnia pieno puta

Turint mikrobangų krosnelę, namie tikrai pavyks pasigaminti ne prastesnę kavą nei ta, kuri patiekiama kavinėse. Tam nereikia nei sudėtingos daugiafunkcės įrangos, nei ypatingo talento – tereikia žinoti vieną nedidelę paslaptį, o ji štai kokia: įpilkite į stiklinį indelį šiek tiek pieno, uždenkite indelį dangteliu, gerokai paplakite ir pusę minutės pašildykite mikrobangų krosnelėje. Per tiek laiko pienas virs prabangia puta, kurią šaukšteliu nesunkiai įtaisysite ant pasiruoštos kavos.

Švariai nuluptas česnakas

Dažnas žino kokį nors triuką, kaip ypač greitai nulupti česnako skilteles. Vienas iš būdų – padėti galvutę česnako į mikrobangų krosnelę ir 15-ai sekundžių įjungti įrenginį (nustačius didžiausią galingumą). Per tiek laiko česnako luobelė turėtų atšokti – teliks ją labai greitai nuimti.

Bulvių traškučiai

Remiantis viena bulvių traškučių atsiradimo versija, buvo toks ypač kaprizingas klientas, užsisakęs užkandinėje keptų bulvių, bet vis burbėdavęs, kad bulvės iškeptos netinkamai, mat kramtomos visiškai netraškėjo. Galop kantrybę praradęs virėjas taip plonai supjaustė bulves ir taip jas sukepino, kad niekas nebūtų galėjęs pasiskųsti nepakankamu traškumu. Vargu ar kas galėjo pagalvoti, kad po daugelio metų kaip tik toks patiekalas įspūdingai išpopuliarės, be to, (ir apie tai, matyt, pagalvoja dar mažiau žmonių) kad jį pavyks pasigaminti mikrobangų krosnelėje.

Kaip? Receptas išties paprastas. Tereikia paimti keletą bulvių supjaustyti jas kuo ploniausiais, bemaž perregimais griežinėliais ir išdėlioti sviestinio popieriumi išklotoje lėkštėje. Tai atlikę, apipurkškite griežinėlius aliejumi, pabarstykite druska, kitais prieskoniais ir 180 sekundžių pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Praėjus šiam laikui, ištraukite lėkštę, apverskite bulves ir dar trims minutėms grąžinkite į mikrobangų krosnelę.

Vaisiai ir daržovės be luobelės

Gaminant kai kuriuos patiekalus, nuo vaisių arba daržovių būtina pašalinti luobelę. Vienos šeimininkės tai atlieka naudodamos elementarų peilį arba specialų daržovių skustuką, kitos kelioms minutėms panardina daržoves į verdantį vandenį. Bet štai dar vienas pasiūlymas: prireikus pašalinti luobelę, pasinaudokite mikrobangų krosnele. Iš pradžių įpjaukite vaisių arba daržovę kryžmai, o tada 120 sekundžių pastatykite į mikrobangų krosnelę. Kai produktą ištrauksite, luobelė pati ims atšokinėti – jums tikrai neteks daug vargti.

Sterilizuoti stiklainiai

Jei vis dar esate konservavimo namie šalininkas (-ė), šis patarimas kaip tik jums. Prireikus išsterilizuoti stiklainius, pirmiausia juos išplaukite, tada įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus vandens ir sustatykite mikrobangų krosnelėje. Įrenginys turi veikti didžiausio galingumo režimu, kad per porą minučių vanduo spėtų išgaruoti, o stiklainių vidus taptų sterilus. Taigi, kai matysite, kad stiklainiai visiškai sausi, galite traukti juos iš mikrobangų krosnelės ir nė neabejoti, kad jie sterilūs.

Laiveliai iš lavašo

Užkandžius ir mišrainę galima tiekti ne tik specialiose vaflinėse formelėse, bet ir iš lavašo pasigamintuose laiveliuose. Norėdami jų pasigaminti, išpjaukite iš lavašo keletą apskritimų, įklokite juos į puodelius (kad lakštai įgautų išgaubtumą) ir kelias minutes pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Jei vietoj įprasto lavašo rinksitės picų pagrindus, viską pavyks atlikti kiek greičiau.

Garintos daržovės

Pasiruošti garintų daržovių galima ne tik specialiame puode, bet ir mikrobangų krosnelėje. Viskas labai paprasta: nuplaukite daržoves po tekančiu čiaupu, pasmulkinkite ir sudėkite į norimą indą (nemetalinį). Pabarstykite druska, pipirais bei kitais mėgstamais prieskoniais, įpilkite šiek tiek vandens, uždenkite indą maistine plėvele (tokia, kurią galima naudoti mikrobangų krosnelėje) ir 15–20 minučių pastatykite jį į įrenginį. Norint tinkamai paruošti daržoves ir jų neprideginti, reikia nustatyti nedidelį galingumą.

Mikrobangų krosnelėje šitaip paruoštos daržovės – puikus valgis siekiant sulieknėti, nes jį gaminant nenaudojama aliejaus ar kitų riebalų. Svarbus ir dar vienas gamybos būdo pranašumas: garintose daržovėse išlieka labai daug vitaminų ir mikroelementų, ypač reikalingų organizmui.

Puikus patalpos aromatas

Prireikus neutralizuoti nemalonų patalpos kvapą arba tiesiog norint, kad ore sklandytų nuostabus aromatas, taip pat galima prisiminti mikrobangų krosnelę. Į nediduką indelį įberkite šiek tiek cinamono arba vanilės (galite naudoti bet kurios rūšies gardžiai kvepiančius prieskonius), pastatykite indelį į mikrobangų krosnelę ir leiskite jai veikti 15 sekundžių. Išsekus nustatytam laikui, kambaryje pasklis nuostabiausias aromatas.

Ištirpintas medus

Per laiką medus sustingsta, bet kartais reikia, kad būtų skystas. Ką gi daryti? Aišku, galima kaisti puode vandenį ir dėti virš jo indą su medumi (veikiamas karštų garų indas įšils ir medus ims tirpti). Visgi yra ir kitas būdas: 10–15 sekundžių pakaitinti produktą mikrobangų krosnelėje. Per tiek laiko medus suskystės. Vienintelė taisyklė, kurios būtina paisyti šitaip skystinant medų, – nepamiršti, kad indelis turi būti atidengtas, kitaip norimo efekto nesulauksite.

Nuvalyti riešutai

Mikrobangų krosnelėje luobelę galima pašalinti ne tik nuo česnako, bet ir nuo riešutų – tiesiog pakaitinkite juos 15–20 sekundžių ir luobelė nebekels tokių problemų. Beje, mikrobangų krosnelėje riešutus galima ir glazūruoti. Sumaišykite juos su cukrumi, cinamonu ir dviem šaukšteliais vandens, tada kelias minutes pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)