Laimei, visada galima pasitelkti liaudiškas priemones – jos neretai būna netgi veiksmingesnės už masinės gamybos valymo priemones, jau nekalbant apie tai, kad taip nekenkia sveikatai kaip cheminės priemonės.

Valiklio gaminimas

Taigi, norint pagaminti stebuklingą naminį valiklį, reikės skysto indų ploviklio su aktyviosiomis plaunančiomis medžiagomis, vandenilio peroksido ir maistinės sodos. Šveisime įprasta virtuvine indų kempinėle (primygtinai rekomenduojame darbui su šiuo valikliu skirti atskirą kempinėlę). Supervaliklį galima gaminti bet kokiame tinkamame dubenyje.

Svarbu: prieš gamindami valiklį ir prieš juo šveisdami prikepusius indus būtinai apsimaukite gumines pirštines – taip apsaugosite odą nuo stiprių šarminių medžiagų.

Mišinį pagaminti paprasta. Paimame paruoštą dubenį ir į jį įberiame du pilnus valgomuosius šaukštus sodos. Po to sodą užpilame dviem pilnais šaukštais vandenilio peroksido. Tada įpilame šaukštą indų ploviklio. Jei proporcijų labai griežtai nesilaikysite – nieko baisaus, svarbu jų laikytis bent apytikriai.

Visus komponentus reikia kruopščiai išmaišyti taip, kad gautumėte vienalytę masę (turi priminti plaktą grietinėlę).

Svarbu: jei gautas mišinys išėjo per tirštas, rekomenduojame jį atskiesti nedideliu kiekiu vandenilio peroksido.

Valiklio naudojimas

Užsimovę pirštines užtepkite gautą masę ant minkštosios kempinėlės pusės, tada šia košele ištepkite įsisenėjusiais riebalais ar degėsiais padengtą puodą. Jei nešvarumai iškart nepasišalina, palikite valikliu išteptą indą 5-10 min., tada vėl patrinkite. Jei purvas labai įsisenėjęs, gali tekti itin stipriai šveisti, bet valiklis jūsų nenuvils – nešvarumai galiausiai pasišalins.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)