Virtuvėje

1. Išvalysite įvairius virtuvės prietaisus

Skrudintuvę, mikrobangų krosnelę, kavos malimo mašinėlę – ką tik norite. Su dantų šepetėlių iškrapštysite trupinius iš plyšelių ir išvalysite dėmes iš sunkiai prieinamų vietų.

2. Išvalysite dėmes iš drabužių

Kaip pašalinti sunkiai išvalomą dėmę iš drabužio? Užpilkite ant išteptos vietos dėmių valiklio ir švelniai trinkite dantų šepetėlių, kol dėmės neliks.

3. Išvalysite pjaustymo lentą

Jei turite pjaustymo lentą su ranteliais, patogiausia iškrapštyti maisto likučius su senu dantų šepetėliu. Pabandykite ir pamatysite – daugiau su niekuo nesinorės jos valyti.

Vonios kambaryje

4. Išvalysite tarpelius tarp plytelių

Iš sodos ir vandens pasidarykite košelę, senu dantų šepetėlių jos užtepkite ant tarpelių tarp vonios (arba virtuvės) plytelių ir šveiskite. Ir plytelės, ir tarpeliai tarp jų spindės.

5. Pasišukuosite antakius

Įvairios grožio priemonės nemažai kainuoja, tad kodėl nepasišukavus antakių senu dantų šepetuku?

6. Išvalysite panages

Po darbo darže be pirštinių neišvengiamai pajuoduoja panagės. Pamirkykite seną dantų šepetėlį į muiliną vandenį ir šveiskite panages. Bus masažas nagams.

7. Išvalysite dėmeles nuo čiaupo

Su senu dantų šepetėliu nesunkiai pasieksite sunkiai prieinamas kriauklės čiaupo vietas. Užpilkite truputį acto ir pašveiskite.

8. Užtepsite plaukų dažus

Jei plaukų dažų pakelyje netyčia nėra šepetėlio, nenusiminkite – dažus galima užtepti senu dantų šepetėliu. Jei reikalinga vadinamoji greitoji pagalba, t. y. greitai užmaskuoti žilas plaukų šaknis, užtepkite ant seno dantų šepetėlio truputį blakstienų tušo ir užtepkite reikiamose vietose. Su dantų šepetėliu užmaskuosite žilumą geriau nei su retoku tušo šepetuku.

Vaikų kambaryje

9. Nuvalysite kreidelėmis apipieštas sienas

Mažieji išdykėliai apipiešė kambario sienas kreidelėmis? Užtepkite ant seno dantų šepetėlio skutimosi kremo ir akimirksniu nuvalysite kreidelių žymes.

10. Nuvalysite dulkes nešvarumus nuo lėlių ir kitų žaislų

Ar žinojote, kad vaikų žaislai – tikras rojus dulkėms? Su senu dantų šepetėlių be vargo visur išvalysite ir mažieji galės saugiai žaisti.

11. Padailinsite piešinius, lipdinius ir pan.

Senas dantų šepetėlis pravers, jei norite ryškumo piešiniams su vandeniniais dažais. Ant molio lipdinių įspausite, išraižysite dailius raštus su senu dantų šepetėliu.

Miegamajame

12. Išvalysite plaukų šepetį

Sunku išimti į šepečio šerelius įsivėlusius plaukus? Čia pravers senas dantų šepetėlis – juo lengvai iškrapštysite plaukus iš plaukų šepečio.

13. Nušveisite patamsėjimus nuo papuošalų

Turite dailų vėrinį, apyrankę su daug išraitymu? Senu dantų šepetėliu nesunkiai išvalysite visus patamsėjimus. Šepetėlio šereliai pasieks visas sunkiai prieinamas vietas ir papuošalai vėl spindės kaip nauji.

14. Nuvalysite užsegimus su lipuku

Užsegimai su lipuku labai patogūs, tačiau prie jų limpa plaukai, pūkai ir kitokie nešvarumai. Bet dantų šepetėlių tai – ne kliūtis. Su senu dantų šepetėliu, ypač tokiu, kurio šereliai kietesni, iššukuosite visus nešvarumus iš užsegimo su lipuku.

15. Išvalysite plaukų džiovintuvo ventiliatorių

Kai išbandysite šią gudrybę, negalėsite patikėti, kad anksčiau galėjote be to gyventi. Reguliariai valykite plaukų džiovintuvo ventiliatorių, kad plaukai jo neužkimštų.

Darbe

16. Išvalysite kompiuterio klaviatūrą

Kompiuterio klaviatūrą tikrai sunku išvalyti. Laimė, senas dantų šepetėlis be vargo pasieks visus užkaborius ir išvalys dulkes iš po klavišų, trupinius (jei mėgstate užkandžiauti prie kompiuterio), užtiškusias kavos dėmeles ir kt.

17. Išvalysite akvariumą

Nebūtina pirkti brangų žuvelių akvariumo valymo prietaisą. Čiupkite seną dantų šepetėlį ir iššveiskite visus akvariumo kampelius.

18. Išvalysite žaliuzes

Senas dantų šepetėlis – nepamainomas pagalbininkas, valant žaliuzes. Pigu, greita ir veiksminga!

19. Išvalysite dėmes iš kilimo

Ant kilimo yra įsisenėjusi dėmių? Užpilkite ant jų dėmių valiklio ir šveiskite dantų šepetėlių, kol bus švaru.

Lauke

20. Išvalysite batų padų rantelius

Į sportinių batų padų rantelius pridžiūvo purvo, prilindo mažų akmenėlių? Pakiškite padus po tekančiu vandeniu ir kuo puikiausiai iššveisite rantelius senu dantų šepetėliu.

21. Išvalysite dviračio grandinę

Dviračio grandinės tarpelius be vargo pasieksite su senu dantų šepetėliu. Jei valysite reguliariai, dviračio grandinė visada spindės kaip nauja.

22. Išvalysite įvairiausius plyšelius automobilyje

Turime omenyje ne automobilio plovimas, o plyšeliai, tarpeliai automobilio interjere – prie stabdžių, daiktadėžėje, ant prietaisų skydelio ir t. t.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)