Skalbyklę, kaip ir bet kurį kitą buitinį prietaisą, taip pat reikia valyti. Toliau rasite patarimą iš portalo AOL, kaip tai atlikti sumaniai ir efektyviai.

Jei pasilenkę prie skalbyklės būgno užuodžiate pelėsių kvapą, tai ženklas, kad metas imtis atitinkamų veiksmų. Tą kvapą veikiausiai skleidžia bakterijos ir gendantys nešvarumai, susidarę iš vandens ir ploviklio, užsiliekančių įrenginio viduje po skalbimo. Gera žinia ta, kad kvapui ir nešvarumams pašalinti prireiks vos dviejų priemonių, kurias greičiausiai turite namuose. Kalbame apie paprasčiausius produktus – geriamąją sodą ir actą.

„Acto ir geriamosios sodos mišinys – puiki skalbyklės plovimo priemonė. Ji tinka ne tik skalbiniams balinti, bet ir skalbyklės dalims valyti, – teigia specialistai iš valymo paslaugų įmonės „Top Cleaners“. – Panaudojus šį mišinį, neliks nemalonių kvapų, pavyks atsikratyti pelėsių. Svarbu ir tai, kad šie produktai pigūs, be to, tai išskirtinai ekologiškas būdas pailginti skalbyklės eksploatavimo terminą.“

Yra keletas būdų, kaip actu ir geriamąja soda švarinti skalbyklės vidų. Kad namuose nesikauptų mikrobų, privalu vengti tam tikrų valymo klaidų.

Taigi, pasigaminkite mišinį iš 2 puodelių acto, ketvirtadalio puodelio geriamosios sodos ir tiek pat vandens. Supilkite jį į plovikliui skirtą skalbimo mašinos skyrių ir paleiskite įrenginį veikti (būgnas turi būti tuščias). Pasirinkite ciklą su aukščiausia temperatūra.

Tokiu mišiniu suvilgyta minkšta kempine nuvalykite visas skalbyklės dalis – dureles, būgną ir skalbimo priemonių stalčių.

Jei vienu šūviu norite nušauti du zuikius, šiek tiek acto ir geriamosios sodos kartu su skalbiniais įpilkite tiesiai į būgną. Tada kaip įprastai įpilkite skalbiklio ir paleiskite plovimo ciklą.

Argi ne paprasta? Specialistai iš „Top Cleaners“ įspėja, kad actas yra rūgštus, todėl šalia guminių detalių jį reikia naudoti saikingai ir apdairiai, mat jas šis produktas gali apgadinti. Tačiau jei actą tinkamai atskiesite ir neleisite jam per ilgai užsilikti skalbimo mašinoje, viskas turėtų eitis sklandžiai.

Skalbyklę reikia plauti kartą per mėnesį. Visgi jei sklindantis pelėsių kvapas gana stiprus (taip ypač gali nutikti vasarą), plovimo procedūrą galima atlikti ir dažniau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)