1. Visiškai realu išvalyti gartraukį per 15 min.

Išimkite groteles, pamerkite jas 15-ai minučių į vandenį su druska ir citrinos rūgštimi (1 l vandens – 4 šaukštai druskos ir 3 šaukšteliai citrinos rūgšties). Jei nepavyksta šiuo būdu išvalyti riebalų ir nešvarumų sankaupų, pabandykite pavirinti groteles šiame tirpale.

2. Pridegusį puodą nušveisite aktyvuotąja anglimi.

Kelias aktyvuotosios anglies tabletes sutrinkite į miltelius, jų užberkite ant pridegusios vietos. Po 20 min. įpilkite į puodą šiek tiek šalto vandens. Po pusvalandžio išplaukite puodą.

3. Soda ir kempine švariai nušveisite daugiafunkcį puodą.

Tokių puodų kaitinimo elementas visada turi būti švarus. Šlapią kempinėlę pamirkykite į sodą ir nutrinkite nešvarų paviršių, tada drėgna šluoste nuvalykite sodos likučius ir sausai nušluostykite daugiafunkcio puodo kaitinimo elementą.

4. Acto ir vandens tirpalu (vienodomis proporcijomis) švariai išplausite šaldytuvą ir panaikinsite nemalonų kvapą.

Išvalyto šaldytuvo iš karto nejunkite, tegu kelias valandas pastovi.

5. Amoniakas – radikalokas valymo būdas.

Išvalius šaldytuvą su amoniako ir vandens tirpalu, reikia palikti visai dienai išsivėdinti.

Riebalus nuo koklių virtuvėje nuvalysite tirpalu su amoniaku. 4 l šilto vandens ištirpinkite 4 šaukštus borakso, 100 ml acto ir 100 ml amoniako. Patrinkite nešvarias vietas tirpalu – kokliai spindės švara.

6. Sodos ir aliejaus mišiniu (maišoma lygiomis dalimis) puikiai išsivalo riebalai iš virtuvės spintelių.

Užtepkite mišinio ant nešvarių vietų ir palikite 30 min., paskui nuvalykite mišinį kempine (mišinys nusivalys gumulėliais).

7. Greitas trintuvo valymo būdas.

Panaudoję trintuvą įpilkite į puodelį vandens su keliais lašais indų plovimo skysčio. Įjunkite trintuvą ir palaikykite vandenyje apie 20 s. Paskui nuskalaukite trintuvą, puodelį išplaukite.

8. Kavamalę išvalysite su... saujele ryžių.

Dalis kulinarų nerekomenduoja malti kavamale prieskonių, nes iš jų išsiskiriantys eteriniai aliejai persigeria į kavą. Jei visgi malėte prieskonių, paskui sumalkite kavamalėje saują ryžių – jie sugers eterinius aliejus.

9. Kietu teptuku greičiau nuvalysite tarką po sūrio tarkavimo.

Kieti teptuko šereliai išvalys sūrio ir kitokių lipnių produktų daleles.

10. Šiukšlių dėžę išvalysite ledu iš lygiomis dalimis sumaišyto vandens ir acto.

Ledą įdėkite į šiukšlių dėžę, o kai ištirps, išplaukite šiukšliadėžę.

11. Naminis porcelianinių indų valiklis iš acto ir druskos.

Sumaišykite actą ir druską lygiomis dalimis, užtepkite šio mišinio ant nešvarių vietų. Po 30 min. išplaukite indus įprastu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)