Bėgant laikui visų nešvarumų siurblys jau nepajėgia pašalinti, todėl būtina žinoti kelis pačius veiksmingiausius būdus, kaip greitai ir veiksmingai namų sąlygomis išvalyti kilimą.

Siūlome buitinę chemiją pakeisti kitomis mažiau pavojingomis priemonėmis.

Valymas maistine soda

Pati paprasčiausia maistinė soda, kurią galima rasti kiekvienoje virtuvėje, puikiai susidoros su įvairiais kilimo nešvarumais. Ji taip pat padės sugrąžinti jūsų kilimo spalvą ir gerokai jį atgaivins.
Taigi, tam jums prireiks pusės stiklinės maistinės sodos ir penkių litrų šilto vandens. Viską sumaišykite ir supilkite į purkštuvą. Toliau viskas labai paprasta – tirpalą išpurkškite ant kilimo ir palikite 30 minučių. Tada išsiurbkite ir darbas baigtas! Soda puikiai pašalins purvą ir blogą kvapą.

Valymas valgomąja druska

Su įvairiais nešvarumais neblogai susidoroja ir druska. Tačiau prieš valant kilimą su druska, jums reikės jį gerokai išdaužyti sniege. Tada smulkią druską išbarstykite ant kilimo ir drėgnu šepetėliu įtrinkite ją į kilimą. Likusią druską sušluokite. Dėl druskos pūkeliai ims blizgėti ir kilimas atrodys vėl kaip naujas.

Valymas ūkiniu muilu

Jeigu norite kilimą išvalyti ūkiniu muilu, jums iš anksto reikės pasiruošti tirpalą. Jam ūkinis muilas sutarkuojamas smulkia tarka ir valgomasis šaukštas muilo ištirpinamas litre šilto vandens, papildomai įpilant šauktą terpentino. Tada dirbtinių šerelių šepetėliu gautą tirpalą įtrinkite į kilimą ir palikite porai minučių. Vėliau visą kilimo paviršių reikia nuvalyti švaria šlapia šluoste. Dar kartą palikite porai minučių ir vėl nuvalykite šlapia šluoste.

Šis būdas padės jums išvalyti iš kilimo riebalų dėmes. Po šios procedūros pageidaujama kilimą kelias dienas vėdinti atvirame ore.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)