Įsivaizduokime tokią situaciją: parduotuvėje išsirinkote naujus batus, pasimatavote, tarsi viskas ir gerai, nusipirkote, grįžote namo, o po kurio laiko batus pradėjote nešioti kiekvieną dieną. Ir tada paaiškėjo baisus dalykas – vis dėlto išsirinkote netinkamą dydį. Pakeisti į kitą dydį galima toli gražu ne visada. Kas gi lieka? Išmesti arba kankintis ir trinti nuosavas kojas? Iš tikrųjų išeitis iš situacijos yra, kad ir ne visiškai įprasta.

Paslaptis slypi štai kame: batus pratempti jums padės bulvė. Ir kas galėjo pagalvoti, kad šią daržo pažibą galima taip neįprastai panaudoti?

Bulvė batuose

Iš tikrųjų tai visiškai nestebins tų, kurie susipažinę su bulvės savybėmis. Paslaptis slypi drėgmėje, kuri leis odai išsitempti. Per naktį bulvė išdžius ir visa drėgmė susigers į batus.

Vienintelis „bet“ slypi tame, kad su bulve galima grakščiai ištempti tik tą bato dalį, kur yra pirštai.

Taigi, norint įgyvendinti šią „liaudies išmintį“ praktiškai, paimkite ir nuskuskite dvi vidutinio dydžio bulves. Tada nuskustas bulves įvyniokite į popierinį rankšluostį ar laikraštį. Kai bulvės bus suvyniotos, tiesiog įkiškite jas į batus ir palikite ten nakčiai. Štai ir visa technologija.

Galiausiai reikia pridurti, kad bulves į batus kišti galima ne tik norint pakeisti jų dydį, bet ir tada, kai reikia pašalinti nemalonų kvapą. Geriausia ši gudrybė veikia su odine avalyne. Jeigu batai pagaminti iš medžiagos, bulvės metodą (taip pat ir nemalonaus kvapo šalinimą) įgyvendinti bus daug sunkiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)