Tinkamai supakuota siunta garantuoja, kad ji saugiai pasieks adresatą. Todėl itin svarbu siunčiamas dovanas, prekes ar kitus daiktus saugiai supakuoti, kad pakeliui jie nesudužtų, nebūtų sugadinti ir neprarastų savo vertės.

Tarptautinių siuntų paslaugų kompanijos „Mail Boxes Etc.“ Vilniaus centro vadovas Andžejus Zajankovskis atsiųstame pranešime spaudai teigia, kad svarbu teisingai parinkti pakuotę – ir pagal dydį, ir pagal siuntą, ar ji dūžtanti, ar ne.

„Jei dėžė, į kurią įdedama dovana, per didelė, siuntinys gali slidinėti, sudūžti ir kitaip susigadinti. Todėl rekomenduojama visada naudoti papildomas medžiagas, kurios užpildytų dėžę, pavyzdžiui, specialias granules ir apsaugotų jūsų dovaną“, – sako A.Zajankovskis.

Andžejus Zajankovskis

Itin kruopščiai ir atsakingai reikia supakuoti dūžtančius daiktus – indus, keramikos dirbinius, skulptūrėles. Juos būtina apvynioti apsaugine medžiaga, burbuline plėvele, kuri būtų bent 5 cm storio. Dūžtančias prekes ar dovanas siųsti gofruoto kartono dėžutėje. Daiktai dėžėje negali slankioti, todėl ji visa turi būti pripildyta užpildo.

Dažnai užsienyje gyvenantiems lietuviams siunčiamos lietuviškos knygos. Paprasčiausia siųsti nedidelę knygą – užtenka ją įdėti į voką su minkštu apsauginiu vidiniu sluoksniu. Dideles knygas patartina pakuoti į gofruoto popieriaus pakuotę.

Paveikslus be rėmų, dokumentus, brėžinius susukite ir įdėkite į plastikinę tūtelę. Įrėmintus paveikslus ar šeimynines nuotraukas apgaubkite burbuline plėvele, storu kartono ar polistireno sluoksniu, siųskite gofruoto kartono dėžėje.

„Jei jūsų dovana – simbolinė, labai maža, galima ją siųsti tiesiog dideliame voke“, – pataria ekspertas.

Populiarėjant drabužių keitimosi madai, daug siunčiama drabužių. Atkreiptinas dėmesys į dažną klaidą – jei drabužiai supakuoti į plėvelę, ji tiesiog suplyšta, o drabužiai sušlampa ar išsipurvina.

„Rekomenduojame drabužius tvarkingai sulankstyti, įdėti į maišelį, o paskui į voką ar dėžutę. Batelius visada siųskite dėžėje, o aštrius kulniukus apvyniokite burbuline plėvele, kad nesuplėšytų pakuotės, tuščias vietas užpildykite specialiomis granulėmis. Juk gauti nesugadintą, o puikiai apsaugotą dovaną – maloniau ir daugiau džiaugsmo“, – sako A.Zajankovskis.

Pastebima, kad vis tik dauguma žmonių nenori prisiimti atsakomybės patys pakuoti siuntas, todėl šį darbą patiki specialistams.

„Taip ne tik nereikia gaišti laiko ieškant siuntos pakavimo medžiagų ir priemonių, nereikia sukti galvos, kaip saugiai ją supakuoti, stumdytis eilėse. Mūsų kompanijos išskirtinumas – siuntas supakuojame nemokamai ir pristatome adresatui, perimame visus jūsų rūpesčius. Taupome žmonių laiką ir pinigus“, – privalumus vardina A.Zajankovskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)