Muilas padės kovoje su kenkėjais, darant remontą ir užkardys ne vieną baisią katastrofą. Dvylika puikių patarimų išmokys jus pilnai išnaudoti kieto muilo privalumus ir tuo pačiu išspręsti daugybę problemų.

1. Krištolo skaidrumo veidrodžiai

Muilas puikiai apsaugo veidrodžius nuo rasojimo, kuris vandens procedūrų metu vonios kambaryje, atrodytų, neišvengiamas. Jeigu norite pasinaudoti šia gudrybe, iš anksto ištrinkite stiklą muilu ir nuvalykite švariu skudurėliu. Dabar galima drąsiai praustis po dušu, po kurio galėsite pasimėgauti savo švariu atvaizdu veidrodyje. Ta pati technika tinka ir jūsų akinių rasojimo profilaktikai.

2. Lengvai atidarinėsite baldus

Jeigu kuri nors baldų dėžė sunkiai atsidaro, pats metas išsitraukti muilo gabalėlį. Paprasčiausiai juo patrinkite judančias detales ir baldas atsidarinės be menkiausio garso. Muilo šlapinti nereikia.

3. Namuose jokio girgždėjimo

Jeigu jūsų namuose yra laminatas, parketas ar medinės lentos, anksčiau ar vėliau grindys pradės girgždėti. Jeigu norite greitai ištaisyti šią problemą, probleminę vietą lengvai patrinkite gabalėliu sauso muilo. Jokio girgždėjimo, tiesiog idealios grindys. Tas pats patarimas galioja ir reanimuojant girgždančias duris.

4. Greitas tapetų nuėmimas

Darant remontą be muilo neapsieisite. Jeigu norite greitai pašalinti senus tapetus, rekomenduojama naudoti muilo tirpalą. Juo ištepame senus tapetus ir leidžiame šiek tiek įsigerti. Nuimti tapetus bus daug lengviau.

5. Veiksminga kova su dėmėmis

Muilo naudojimas prieš skalbimą – paprastas ir nebrangus būdas atsikratyti sunkių dėmių. Pavyzdžiui, jeigu norite išskalbti tokias problemines vietas, kaip marškinių rankogaliai ar apykaklė. Jeigu jas prieš skalbimą mašinoje ištrinsite muilu, viskas išsiskalbs idealiai.

6. Baldų apsauga nuo augintinių dantų


Jeigu namų augintinis mėgsta graužti baldų kojas, nuo šio įpročio atpratinti jį bus sunku. Bent jau dėl to, kad nuolat jo sekti neįmanoma. Ir čia jums padės tas pats muilas, kuriuo reikia ištepti augintiniui apetitą keliančias baldų vietas. Šuniui naujas baldų skonis tikrai nepatiks, todėl žalingas įprotis netrukus bus pamirštas.

7. Nuotėkio paieška

Jeigu bute jaučiate nemalonų specifinį kvapą, vienareikšmiškai būtina patikrinti, ar niekur nenuteka dujos. Drėgnu muilu ištepkite visus dujų vamzdžių sujungimus. Ten, kur pasirodys burbuliukai, ir bus nuotėkis. Tas pats metodas tinka tikrinant automobilio padangas ar pripučiamus baseinus.

8. Indų apsauga nuo pridegimo

Šis patarimas labai aktualus ilsintis gamtoje. Tie, kurie mėgsta ruošti maistą po atviru dangumi, tikrai jį įvertins. Įprastai tokioje situacijoje indo, kuriame ruošiamas maistas, dugnas pasidengia suodžiais, apdega ir gerokai patamsėja, todėl nuplauti visa tai labai sunku. Jeigu norite to išvengti, prieš maisto gaminimą ištepkite indo dugną muilu. Dabar išplauti puodą ar keptuvę bus paprasčiau nei paprasta.

9. Kaip prisipratinti naujus batus?

Dažnai nauji odiniai batai būna gana kieti, pritrina ir tampa nuospaudų priežastimi. Kad batai greičiau prisitaikytų prie kojų ir išvengtumėte nemalonumų, galinę jų dalį iš vidinės pusės patrinkite sudrėkintu muilu. Trinti reikia tol, kol viršutinis muilo sluoksnis visiškai įsigers į batus. Paskui pabandykite panešioti. Jeigu vis dar jaučiate kietumą, pakartokite procedūrą dar kartą.

10. Tvarkingas langų dažymas

Jeigu reikia nudažyti langų rėmus, jums vėl gi pasitarnaus muilas. Dažant rėmus dažais apsitaško pats stiklas, o paskui reikia gaišti laiką jo valymui cheminėmis priemonėmis. Papildomo darbo išvengti pavyks, jeigu prieš dažymą stiklą ištrinsite muilu. Po šio nesunkaus ritualo stiklą išvalysite paprastu skudurėliu.

11. Graužikams – ne!

Šis patarimas itin aktualus sodų, užmiesčio sodybų, garažų ar rūsių savininkams. Užuot atbaidę peles ir žiurkes jūsų pačių sveikatai pavojų keliančiomis cheminėmis medžiagomis, verčiau naudokite paprastą muilą. Išsirinkite patį aromatingiausią – aštrus kvapas atbaidys graužikus ir jūsų teritorija jiems atrodys nepatraukli.

12. Varžtų ir vinių sutepimas

Įsukti sriegį ar įkalti vinį kartais būna gana sunku, ypač jeigu dirbate su kietu medžiu ar kita tvirta statybine medžiaga. Jeigu norite palengvinti šį darbą, prieš pradėdami darbą, detales ištepkite muilu. Tai sumažins trintį ir gerokai palengvins darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)