Tad jeigu artimiausiu metu laukiate svečių, vertėtų patikrinti žemiau išvardintus šešis punktus.

1. Nemalonus kvapas

Pirma ir svarbiausia, į ką jūsų namuose svečiai atkreips dėmesį – jų kvapas. Nemalonaus „aromato“ priežastys gali būti pačios įvairiausios. Nešvarus šaldytuvas, užsigulėjusios šiukšlės, kanalizacijos sistemos užsiteršimas – tai tik keli dalykai, kuriuos derėtų patikrinti pirmiausia.

2. Nešvarūs veidrodžiai

Veidrodžius būtina reguliariai valyti, nes ant jų nuolat atsiranda įvairiausios dėmės ir atspaudai. Didžiausią dėmesį skirkite tam veidrodžiui, kuris kabo vonioje. Geriausia veidrodį valyti specialiai stiklams skirta priemone, nes ji garantuos maksimalų efektą.

3. Purvinos grindys

Nešvarios grindys namuose taip pat gali turėti keletą priežasčių: jeigu ant jų buvo per neatsargumą papiltas gėrimas, vaikštoma lauko avalyne, mėtomos šiukšlės. Visa tai perša mintį, kad norint artimųjų akyse neatrodyti nevalomis, grindis būtina reguliariai ir kruopščiai plauti.

4. Pietų stalas

Jeigu ant stalo patiesta staltiesė ir servetėlės, visa tai būtina reguliariai plauti ir atnaujinti, nes valgant ant jų atsiranda sunkiai pašalinamų dėmių. Jeigu staltiesės nėra, vistiek negalima apleisti stalo paviršiaus. Kiekvieną kartą po valgio pietų stalą nuvalykite drėgna šluoste.

5. Kambariniai augalai

Daug žmonių namuose turi kambarinių augalų, tačiau nemažai jų pamiršta, kad jais būtina reguliariai rūpintis. „Minimali“ programa numato dvi procedūras: laistymą ir sudžiūvusių lapų pašalinimą. Tai privalu daryti reguliariai, priešingu atveju augalai nudžius.

6. Unitazas

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – unitazas. Jeigu nesirūpinsite jo švara, bėgant laikui jis taps labai nešvariu. Reginys – ne pats maloniausias. Todėl apsimaukite pirštines, imkite šepetį ir valymo priemonę, ir pirmyn!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)