1. Muilas prieš stringantį užtrauktuką

Pradėjo strigti drabužio užtrauktukas? Pats laikas pagalvoti apie jo keitimą. Bet kol tai padarysite, kaip laikina priemonė pasitarnaus muilas. Tiesiog perbraukite juo per visą užtrauktuko ilgį. Muilas pagerins slydimą ir prailgins drabužio tarnavimo laiką.

2. Lakas sagoms ir pėdkelnėms

Jeigu nubėgo pėdkelnių akys, galite tą vietą patepti nagų laku. Žinoma, problemos tai neišspręs, tačiau artimiausiu metu ji nedidės. Analogiškas metodas taip pat padės laikinai pritvirtinti sagas, kurios grasinasi ištrūkti. Tiesiog ištepkite laku vos besilaikantį siūlą. Tai padės laimėti šiek tiek laiko.

Suplyšusios pėdkelnės

3. Nagų dildė zomšai

Išsitepė zomšos batai? Galima juos greitai ir gana lengvai nuvalyti paprasčiausia nagų dilde. Svarbiausia šiuo atveju nepersistengti. Jeigu batai labai ištepti, galite juos pirmiausia palaikyti virš vandens garų, ir tik paskui pasidarbuoti dilde.

4. Actas odiniams drabužiams ir batams

Odinius drabužius ir batus veiksmingai išvalysite paprasčiausiu dantų šepetėliu ir trupučiu acto. Šis metodas ypač tinka žiemos laikotarpiu, kai ant brangių batų atsiranda tos siaubingos baltos dėmės nuo reagentų, kuriuos komunalinės tarnybos barsto asfaltą.

5. Vazelinas lakuotai odai

Lakuotos odos avalynė reikalauja ypatingos priežiūros. Kiekvienas, turintis kažką panašaus garderobe, puikiai žino, kad bėgant laikui ant tokios avalynės atsiranda tamsios juostos. Pašalinti jas iš tikrųjų labai sudėtinga. Pakanka užtepti šiek tiek vazelino ir ištrinti jį vata.

6. Dantų pasta kedams

Nuo kedų ar sportinių batų padų juodas dėmes ar purvą nuvalyti galima „apsiginklavus“ tuo pačiu dantų šepetėliu ir trupučiu dantų pastos. Šiuo atveju svarbiausia yra kaip reikiant trinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)