Šias gudrybes moterys pasitelkdavo dar tarybiniais laikais – juk tada pėdkelnės buvo deficitas. Patarimai pravers ir dabar, kad nereikėtų kas antrą dieną pirkti naujų ir kad išvengtumėte nemalonių situacijų, kai vidury dienos pamatote, kad nubėgo pėdkelnių akis. O jei reikia eiti į dalykinį susitikimą ar svarbų renginį, suplyšusios kojinės apskritai gali išmušti iš vėžių.

Kad pėdkelnės būtų patvaresnės, jas reikia užšaldyti. Naujas nailonines pėdkelnes su visa pakuote įdėkite visai nakčiai į šaldiklį. Pėdkelnės turi išbūti šaldiklyje mažiausiai 6 val., kad tolygiai užšaltų. Tuo laiku nedarinėkite šaldiklio durelių, kad nesvyruotų temperatūra.

Iš šaldiklio išimtas nailonines pėdkelnes palikite pusvalandį atitirpti. Negalima šildyti ant radiatoriaus ar saulėje, jos turi atšilti natūraliai, kambario temperatūroje. Kuo lėčiau atšyla pėdkelnės, tuo geresnis bus rezultatas.

Kai mausitės pėdkelnes, stipriai jų netempkite. Po šaldymo procedūros jos tampa tvirtesnės, vis tik nereikėtų tuo piktnaudžiauti.

Į šaldymo kamerą negalima dėti drėgnų pėdkelnių. Jei išskalbėte, užšaldyti galima tik po paros. Šalia pėdkelnių galima padėti silikoninio gelio pakelį – jis sugers drėgmės perteklių.

Kartais patariama užšaldyti pėdkelnes iš karto po skalbimo ar su vandeniu, bet nereikia to daryti – užšaldytos vandens dalelės pažeis nailoną.

Geriausia dėti pėdkelnes į šaldymo kamerą, supakavus į sandarų, vandens nepraleidžiantį maišelį – tada į vidų nepateks drėgmė, nailonas išliks patvarus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)