Ant nešiojamojo kompiuterio – lipdukai. Drabužiai, vaikiški žaislai, technika, indai ir net automobilis apklijuotas įvairiais lipdukais. Kaip juos pašalinti nepažeidžiant paviršiaus?

Jums prireiks:

  • Plaukų džiovintuvo
  • Saulėgrąžų aliejaus
  • Acto
  • Spirito
  • Vatos tamponų
  • Indų plovimo skysčio
  • Skysto muilo
  • Nagų lako valymo skysčio
  • Rankšluosčio

Nuimti kainos lipduką nuo metalo, stiklo ar plastiko padės paprasčiausias plaukų džiovintuvas. Nustatykite žemiausią temperatūrą ir palaukite, kol sušils klijų sluoksnis. Tada užkabinkite lipduką plastikiniu peiliu arba nebereikalinga plastikine kortele. Patrinkite paviršių minkšta šluoste, sumirkyta stiklo valymo skystyje.

Kainą, užklijuotą ant medinio, stiklinio ar plastikinio paviršiaus galima pašalinti bet kokiu augaliniu aliejumi. Palikite 5-10 min. Nuvalykite lipduką plastikine kortele arba vienkartiniu peiliu. Likučius nuplaukite muilu, paviršių sausai nušluostykite.

Lipdukus nuo stiklinių, porcelianinių ir keraminių paviršių lengva nuimti paprastu neskiestu spiritu. Sumirkykite vatos tamponą ir patrinkite juo lipduką. Palikite kelioms minutėms. Nuimkite lipduką ir nuvalykite likučius indų plovimo skysčiu.

Jei norite pašalinti lipduką nuo drabužio, reikės karšto vandens ir skalbimo priemonės. Atskieskite priemonę vandeniu ir kempinėle užtepkite ant lipduko. Palikite kiek atmirkti ir pabandykite nuimti. Po šios procedūros drabužį iškart išskalbkite. Nuo švelnių audinių kainą galima pabandyti nuimti plačia lipnia juosta. Užklijuokite juostą ant lipduko (kad gerai prie jos priliptų) ir truktelkite.

Nuo knygos viršelio lipduką galima bandyti pašalinti nagų valymo priemone be acetono. Pašildykite lipduką plaukų džiovintuvu, nugramdykite plastikine kortele ir atsargiai paviršių patrinkite vata su nagų valikliu. Pasistenkite per daug vatos nemirkyti, ji turi būti vos drėgna.

Kartais lipdukų atsiranda pačiose netikėčiausiose vietose. Ir dėl to kalti visai ne gamintojai ar pardavėjai. Maži vaikai lipdukais gali „papuošti“ naujus tapetus, paaugliai mėgsta apklijuoti lipdukais baldus arba sienas, o po to, kai nusibosta, nemoka jų pašalinti. Pabandykite šią problemą išspręsti pasitelkę paprastą maistinį actą. Įpilkite acto į buteliuką su purškiamu antgaliu ir apipurkškite paviršių. Palikite įsigerti. Užkabinkite lipduko kraštą mentele ir pabandykite jį nuimti. Jei lipdukas tvirtai prilipęs, užpurkškite dar acto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)