Pagrindinė taisyklė, kurią reikia įsiminti: kilpinių gaminių jokiu būdu negalima skalbti su skalbimo milteliais. Jais skalbti rankšluosčiai bus kieti ir nemalonūs, o sugrąžinti jiems ankstesnį purumą bus nelengva.

Geriausiai su užduotimi susidoros skalbimo gelis, kuris yra daug švelnesnis. Stenkitės į skalbimo mašiną rankšluosčių nedėti su kitais drabužiais, geriausia surinkti per savaitę susikaupusius visus kilpinius gaminius ir juos kartu išskalbti. Pilnai prikrautai mašinai reikia 100-120 mililitrų gelio.

Venkite ir balzamo-kondicionieriaus. Jo veikiamas kilpinis audinys praranda gebėjimą greitai sugerti drėgmę, o tokiu rankšluosčiu bus paprasčiausiai neįmanoma nusivalyti. Jeigu norite juos gerai išskalbti ir suminkštinti audinį, į būgną įdėkite kelis valgomuosius šaukštus druskos. Jeigu bijote, kad druska gali pakenkti skalbimo mašinos mechanizmui, galite iš pradžių rankšluosčius pora valandų pamirkyti druskos tirpale dubenyje, vėliau išskalbti mašinoje.

Ir dar keli patarimai

Skalbimo mašina

  • Skalbkite kasdienio skalbimo režimu 60 laipsnių temperatūroje, tačiau gręžimą sumažinkite iki 400 apsukų.
  • Būtinai įjunkite papildomą skalavimą.
  • Į skalbimo mašiną dėkite specialius guminius kamuoliukus, jie iškedens kilpeles ir rankšluosčiai bus purūs.
  • Kad skirtingų spalvų rankšluosčiai nenubluktų, nepamirškite įdėti specialias servetėles (jas galima įsigyti parduotuvėje ar pasigaminti patiems).
  • Rankšluosčius geriausia džiovinti balkone arba džiovyklėje, jokiu būdu ne ant radiatoriaus.
  • Sausų rankšluosčių nelyginkite, kad ir kaip jums norėtųsi. Prisiminkite, kad lygintuvas yra minkšto kilpinio audinio priešas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)