Laimei, yra priemonių, kurias pasitelkus problemą pavyks išspręsti. Svetainėje novate.ru primenama, kad prieš plaunant, termosui reikia leisti bent kiek „pakvėpuoti“, t. y. jį pravėdinti. Taigi, išpilkite iš termoso užsilikusį skystį (jei jo yra), praskalaukite jį šiltu vandeniu ir palikite kelioms valandoms pastovėti neuždarę dangtelio. Tik tai atlikę imkitės valymo specialiomis priemonėmis.

Geriausia termosą plauti įprastu plovikliu. Norint pašalinti apnašas, jį galima pašveisti buteliams skirtu šepetėliu. Jei skirsite dėmesio ne tik indui, bet ir jo dangteliui, galėsite būti tikri, kad niekur nesikaupia nešvarumų ir maisto likučių. Išplautą termosą labai svarbu išdžiovinti. Tik tada, kai jis bus visiškai sausas, galima užsukti dangtelį. Jei termosą užsuksite anksčiau, jis įgaus nemalonų pelėsių kvapą.

Citrinų sultys

Nemaloniam kvapui neutralizuoti labai tinka citrinos rūgštis arba citrinų sultys. Šiuos produktus reikia sumaišyti su karštu vandeniu ir gautą tirpalą supilti į termosą. Tada energingai paplakti ir valandai palikti. Išpylus skystį, termosą reikia išplauti tekančiu vandeniu.

Actas

Šis metodas turi vieną esminį trūkumą: actu išplautas termosas gali įgauti specifinį kvapą. Bet jei jūsų tai negąsdina, supilkite į termosą iš 9 proc. acto ir vandens pagaminto tirpalo ir 3–4 val. leiskite pastovėti. Tik atminkite, kad teks gana ilgai laukti, kol išsivadės atsiradęs kvapas.

Geriamoji soda

Jei ant termoso dugno užsiveisė pelėsis, jį panaikinti padės soda. Iš pradžių indo sieneles reikia pašiūruoti drėgna šluoste, vietoj ploviklio naudojant sodą. Tada pripilti į vidų sodos tirpalo (jam pagaminti pakaks dviejų šaukštelių sodos) ir palikti nakčiai.

Druska

Druskos tirpalas efektyviai šalina nešvarumus ir, kitaip nei, pavyzdžiui, actas, nepalieka nemalonaus kvapo. Bėda nebent tik ta, kad tenka ilgiau laukti, kol pasireikš jo veiksmingumas. Taigi, užvirkite litrą vandens ir ištirpinkite jame 4 šaukštus druskos. Gautą tirpalą supilkite į termosą ir palikite ne mažiau kaip 8–10 valandų.

Garstyčių milteliai

Du šaukštelius garstyčių sumaišykite su šiltu vandeniu ir supilkite į termosą. Per 3–4 valandas bet koks nemalonus kvapas turėtų būti dingęs be pėdsako.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)