Yra tam tikrai žingsniai, kurių šiukštu negalima praleisti susiruošus skalbti pūkinę striukę. Tad prieš jungdami skalbimo mašiną, atidžiai perskaitykite toliau pateiktas rekomendacijas. Tikėtina, kad jos padės išvengti tipinių klaidų, kurias darant rizikuojama sugadinti net pačius kokybiškiausius daiktus.

1 žingsnis: išsiaiškinkite gaminio sudėtį

Visų pirma, išsiaiškinkite, ko striukė prikimšta, nes kaip tik nuo užpildo gali priklausyti skalbimo metodika. Taigi, išstudijuokite etiketes. Gaminius su natūraliu, pvz., plunksnų, pūkų, vilnos arba medvilnės, užpildu reikia skalbti naudojant audinį tausojančias priemones ir ne aukštesnėje kaip 30 laipsnių temperatūroje. Sintetika, tarkim, poliesteris, yra atsparesnė, bet ir tada geriau nerizikuoti ir elgtis kuo apdairiau. Vargu ar reikia sakyti, kad skalbimo mašinoje striukę galima skalbti tik tada, jei toks skalbimo būdas apskritai nėra uždraustas.

2 žingsnis: apžiūrėkite, ar nėra pastebimų dėmių

Prieš dėdami striukę į skalbimo mašiną, apžiūrėkite, ar ant jos nėra dėmių. Pastebimas dėmes patrinkite skalbimo (vadinamojo ūkiško) muilo ir vandens tirpale pamirkyta kempinėle arba šepetėliu.

3 žingsnis: viską patikrinkite ir paruoškite


Nepamirškite patikrinti striukės kišenių. Užtraukite visus užtrauktukus ir užsagstykite sagas. Atsekite kailinę apykaklę (jei tokia yra). Tada striukę išverskite.

4 žingsnis: pasirinkite tinkamą skalbimo priemonę

Pūkinės striukės jokiu būdu negalima skalbti milteliais. Nuo jų ant audinio gali pasilikti žymių. Rinkitės tik skystą skalbimo priemonę, skirtą atidumo reikalaujantiems gaminiams, o dar geriau – specialų skystį pūkams skalbti.

5 žingsnis: įdėkite striukę į skalbimo mašiną

Pagrindinė taisyklė, kurios šiuo etapu negalima pamiršti, skamba taip: „1 skalbimas – 1 striukė.“ Vadinasi, dar ko nors į skalbimo mašiną dėti nederėtų. Išskyrus nebent tai, ką su striuke įdėti netgi būtina. Galbūt nustebsite, bet tai – keli teniso kamuoliukai. Jų įdėjus, galėsite būti tikri, kad užpildas nesusiplos. Tik būtinai įsitikinkite, kad kamuoliukai švarūs.

6 žingsnis: parinkite tinkamą režimą

Pūkinę striukę reikia skalbti labiausiai gaminius tausojančiu režimu. Rekomenduojama vandens temperatūra – 30 laipsnių. Skalavimų skaičius – ne mažiau kaip 3–4 kartai.

7 žingsnis: tinkamai išdžiovinkite

Pūkinė striukė turi išdžiūti natūraliai (be jokių šildytuvų) ir kabodama vertikaliai, ant pakabos. Apie jokias džiovykles ar radiatorius negali būti nė kalbos! Džiūvantį drabužį reikia kartkartėmis kiek papurtyti, kad tolygiai pasiskirstytų užpildas.

Jei viską atliksite tinkamai, galėsite vėl džiaugtis it naujutėlaitis atrodančiu drabužiu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)