Aliuminio folija – puiki medžiaga, su kuria galima pagaląsti žirkles ir net numalšinti sąnarių skausmą. Taip yra dėl tam tikrų aliuminio folijos ypatybių:

  • atsparumas šalčiui ir karščiui (folija atlaiko tiek aukštos, tiek žemos temperatūros poveikį),
  • nepralaidumas vandeniui, drėgmei,
  • pralaidumas šilumai – ji praleidžia elektrą, šilumą.
  • aliuminio folija ekologiška, netoksiška.
  • nerūdija.

1. Kaip numalšinti skausmą su aliuminio folija?

Taip, aliuminio folija gali malšinti uždegimą, taigi padės nuslopinti įvairius skausmus. Toks poveikis atsiranda todėl, kad kūno skleidžiama šiluma ilgiau kontaktuoja su oda (ją sulaiko folija).
Folija padės nuslopinti bet kurios kūno vietos skausmą – tiek stiprų raumenų skausmą, tiek sąnarių skausmą, tiek esant skaudiems randams odos paviršiuje.

Atkirpkite nedidelį lapelį aliuminio folijos, pridėkite jį prie skaudančios vietos ir apriškite tvarsčiu. Palikite visai nakčiai. Procedūrą kartokite 12 dienų.

2. Su folija greičiau išlyginsite drabužius.

Norėdami greičiau išlyginti drabužių stirtą ir skirti laiko malonesniems užsiėmimams, užtieskite ant lyginimo lentos aliuminio folijos, ant jos dėkite lyginamus drabužius. Tokiu būdu iš karto išlyginsite abi drabužio puses (nes šiluma pasieks foliją, o nuo jos sklis atgal).

3. Antistatikas skalbiant.

Labai dažnai skalbiant sugadiname drabužius. Taip nutinka dėl statinės elektros ir dėl to, kad džiovinimo metu drabužiai prilimpa prie būgno. Norite tikėkite, norite netikėkite, bet jei padarysite iš aliuminio folijos tris rutuliukus (5 cm skersmens) ir įdėsite juos į skalbimo mašiną, rezultatas jus maloniai nustebins.

Statinės elektros visiškai neliks – folijos rutuliukai sugers visą skalbimo metu išsiskiriantį krūvį. O drabužiai kur kas greičiau išdžius.

4. Prietaiso pultelyje nebedings kontaktas.

Kartais televizoriaus ar kito prietaiso pultelis sustreikuoja, nors baterija dar visai nauja. Tikėtina, kad bateriją laikančios spyruoklės nusilpo, taigi kartais dingsta kontaktas.
Problemą išspręsite tokiu būdu – tarp baterijos ir spyruoklės įdėkite nedidelį lopinėlį aliuminio folijos – užpildykite juo tuštumą. Kadangi folija puikiai praleidžia elektrą, kontaktas nebedings.

5. Kaip su aliuminio folija pagaląsti žirkles.

Niekam ne paslaptis, kad laikui bėgant žirklės atšimpa ir pradeda prasčiau kirpti. Ypač tai pasakytina, jei žirklėms kerpate plaukus arba audinius.
Patarimas – tris kartus perlenkite aliuminio folijos lakštą ir pradėkite karpyti savo atšipusiomis žirklėmis. Kirpdami foliją pastebėsite, kad žirklės pasidarė aštresnės.

6. Formelė kepiniams.

Tarkime, norite iškepti netradicinės formos tortą – žvaigždės, širdelės ar pan. formos, bet nenorite pirkti kepimo formos vienam kartui (nežinia, ar ateityje jos prireiks). Galimas sprendimas – pasidaryti kepimo formą iš aliuminio folijos. Tiesa, naudokite dvigubai sulenktą foliją – tada kepimo forma bus standesnė, tvirtesnė. Kadangi aliuminio folija gerai praleidžia šilumą, tešla puikiai iškeps. Namiškiams patiks netradicinės formos desertas.

7. Sandarus paketas laikyti produktams.

Jei po ranka nėra sandaraus indo, nenusiminkite – su lygintuvu ir aliuminio folija pasidarysite sandarią, hermetišką pakuotę. Uždėkite folijos ten, kur norite užspausti paketą, perbraukite karštu lygintuvu ir po kelių sekundžių jūsų produktai bus kuo sandariausiai supakuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)