Viešbučiai tuo šaunūs, kad juose galima patinginiaus ir negalvoti apie buitinius rūpesčius. Už mus sutvarkys, išvalys ir net valgyti jums paruoš. Tačiau bet kurio viešbučio darbuotojai – taip pat žmonės. Ir niekas, kas žmogiška, jiems nėra svetima. Ypač turint omenyje tai, kad numerio sutvarkymui jiems skirta vos po 20-30 minučių. Taigi, deja, idealios tvarkos tikėtis nevertėtų. O štai šių keturių vietų viešbučio kambaryje apskritai geriau vengti. Kodėl, anonimiškumo sąlygomis sutiko papasakoti vieno populiaraus viešbučių tinklo darbuotojai.

1. Lovų užtiesalai ir pledai

Lovų užtiesalai skalbiami paskutinėje vietoje. Ir jau tikrai ne po kiekvieno kliento apsilankymo. Tad jeigu mėgstate rytais jaukiai susisupti į apklotą ar pledą, verčiau palaukite su šiuo savo įpročiu iki grįžimo namo. Nes kiek tai iki jūsų darė ne visai apsirengusių žmonių, nepasakys net ekstrasensas.

2. Rankšluosčiai

Ypač maži (skirti rankoms) ir ypač pigiuose viešbučiuose – tikrai nėra tas daiktas, kuriuo reiktų aktyviai naudotis. Deja, jūs niekada nežinote, kiek sąžiningai juos dezinfekavo. Greičiausiai jie viso labo išplauti su milteliais. O dabar pagalvokite, kad mažus rankšluostukus kambarinės dažniausiai pakelia nuo grindų šalia jaunavedžių ir porelių lovų, o didieji rankšluosčiai dažnai atlieka „kilimėlio“ funkciją prie dušo. Ne, geriau jau pasiimti savo…

3. Pastovas lagaminui arba suolelis avalynei

Dažnai prie įėjimo į viešbučio numerį galima rasti simpatišką medinį daiktą. Taip, jo paskirtis yra palengvinti atvykusių svečių gyvenimą po ilgos kelionės. Tačiau verčiau nesėskite ant šio mielo suolelio ir net lagamino ant jo geriau nedėkite. Nes medžio viduje gali gyventi blakės. Jos taip pat mėgsta keliauti, ypač turistų lagaminuose ir striukėse. Todėl patyliukais laukia naujo „vežėjo“. Tad būtų saugiau apeiti šį baldą iš toli, nors metaliniai variantai yra visiškai saugūs.

4. Televizoriaus pultelis

Kad ir kokia didelė pagunda būtų, tačiau valgio metu viešbučio televizoriaus pultelio geriau neliesti. Priežastis labai paprasta – jis nešvarus ir niekas jo nevalo. Bent jau tol, kol dėmės nepasidaro didesnės už mygtukus. O kas ir kokiomis rankomis lietė jį iki jūsų – niekas nežino. Tad verčiau įjunkite televizorių, nusiprauskite rankas ir tik tada imkite maistą. Arba eikite į kavines susipažinti su vietos virtuve, jūs juk atostogaujate!

Žinoma, ne visi viešbučių darbuotojai atsainiai žiūri į švarą ir tvarką. Tačiau principas „pasitikėk, bet tikrink“ čia labai vietoje ir laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)