Garsūs interjero dizaino ekspertai padės jums ateityje išvengti klaidų ar pataisys dizaino klaidas, kurias jau padarėte. Štai dizaino sprendimai, kurie byloja apie namų savininko prastą skonį.

1. Gyvūnų raštai

2018 metais kompanijos „Samsung“ filialas Didžiojoje Britanijoje atliko Anglijos gyventojų apklausą, kad išsiaiškintų, kokios interjero dizaino tendencijos erzina labiausiai. Paaiškėjo, kad gyvūnų raštai užima vienuoliktą poziciją – 19 procentų apklaustųjų pareiškė, kad zebro dryžių ar geopardo odos imitacija tikrai nebėra madinga.

Kičo stilių kuriantys dizaineriai savo darbuose dažnai naudoja gyvūnų raštus, tačiau tikrai sunku tai tinkamai padaryti paprastame bute, nes yra labai didelė tikimybė, kad sukurtas interjeras primins cirką ir barą vienu metu.

2. Dirbtinių plytų siena

Dirbtinių plytų sienos yra visuose nepageidaujamų interjero sprendimų sąrašuose. Naudojant dirbtines medžiagas interjeras atrodo netikras ir visiškai nejaukus, o to savo namuose nenori nei vienas.

Vis dėlto, jeigu dizaineris talentingas, šie elementai gali atrodyti išties gražiai. Tačiau dirbtines medžiagas reiktų pakeisti tikromis, o jeigu dar visame bute viešpatauja tas pats stilius, galiausiai jis gali atrodyti tarsi Niujorko loftas.

jauki virtuvė

3. Lambrekenų ir sunkių užuolaidų derinys

Lambrekenai (tai trumpa užuolaidėlė lango viršuje) ir sunkios užuolaidos taip pat yra pasenusių interjero sprendimų sąraše. Taip, tai ilgus metus buvo populiaru, tačiau ši mada jau praėjo. Tiesiog pasikeitė interjero tendencijos: dabar madinga paprastumas ir lengvumas. Be to, daugiasluoksnių užuolaidų priežiūra nėra tokia jau lengva.

Šiandien dizaineriai pirmenybę teikia natūraliems audiniams ir tvirtina, kad langų puošybai galioja vos viena taisyklė: kuo paprasčiau, tuo geriau. Be to, užuolaidos turi būti dvigubai platesnės už langą.

4. Kontrastingos spalvos sienos

Viena siena, išdažyta itin ryškia ar itin tamsia spalva, interjerą tik sugadina. Galbūt seniau kažkada tai ir buvo geras sprendimas, tačiau šiandien, anot dizainerių, iš to nėra jokios praktinės naudos. Priešingai, dėl tokio akcentavimo kambarys atrodo ne didesnis, o mažesnis.

Ekspertai įspėja, kad mėginimai patiems dekoruoti sienas gali baigtis blogai. Pavyzdžiui, jeigu dažote sieną kempine, norėdami sukurti tam tikrą raštą, galiausiai galite gauti apgailėtiną vaizdą.

5. Per daug neutralios spalvos

Pilkos, smėlinės ir kitų neutralių spalvų derinys taip pat nebėra madingas. Patys šie atspalviai tikrai nėra blogi, tačiau mėginimas juos derinti baigiasi tuo, kad jūsų namai atrodo panašiai kaip ir milijonai kitų.

Dizaineris Patrickas Mele rekomenduoja naudoti sodrias spalvas. Jis tikina, kad vienas derinys pasiteisina bet kokiame interjere: visi baltos ir mėlynos variantai. Jeigu nesate pasiruošę į savo interjerą įsileisti ryškių spalvų, tuomet akcentuokite gėlę, paveikslą ar dekoratyvines pagalvėles.

6. Tapetų juostelės

Tapetų juostelės išties nebemadingos. Interjero dizaineris Mitchellas Owensas teigia, kad dėl tapetų juostelių jūsų butas atrodys kaip kaimo namas praėjusio amžiaus aštuntame dešimtmetyje. Ir nors šis stilius dabar atgimsta, tapetų juostelės į madą nesugrįžo.
Jei vis dar manote, kad jūsų tapetams reikia kažkokio akcento, naudokite grindjuostes, nes jos niekada neišeina iš mados.

7. Sudėtingas keraminių plytelių dekoras

Kuo mažesnis vonios kambarys, tuo paprastesnis turėtų būti plytelių raštas. Mozaikinės, įvairių spalvų plytelės, bordiūrai ir panašios tendencijos vonios kambaryje vengtinos.

Jeigu esate iš tų laimingųjų, kurie turi didelį vonios kambarį, ir negalite apsieiti be mozaikos, tuomet ja galite dekoruoti atskiras patalpos dalis.

8. Spragėsių tekstūros lubos ir sienos

Vienu metu spragėsių tekstūros lubos buvo labai populiarios, tačiau jos išties nepraktiškos. Purvas ir dulkės ant tokio paviršiaus puikiai laikosi ir padėti negali net patys geriausi valikliai.

9. Teminiai kambariai


Teminiai jūrinio stiliaus kambariai ar miegamieji, primenantys faraono rūmus – blogo interjero dizaino pavyzdžiai. Ir šiuo atveju visiškai nesvarbu, kiek pinigų išleista tam, nes ir milijonus kainuojantis interjeras gali atrodyti siaubingai ir pigiai.

Nors patys savaime teminiai kambariai nėra joks blogis, tačiau labai sunku juos įrengiant rasti pusiausvyrą. Todėl labai dažnai jie primena veikiau filmavimo aikštelę, nei poilsiui skirtą erdvę.

10. Naudingi daiktai

Visi daiktai, kuriuos naudojate namų interjere, turi būti paprasti ir naudingi. Pavyzdžiui, stiklo skulptūra namuose, kuriuose auga vaikai, neabejotinai yra dizainerio klaida. Tas pats pasakytina ir apie milžinišką valgomąjį stalą dviejų žmonių namuose.

Įvairios statulėlių kolekcijos, didžiuliai dekoro objektai ir visa kita, kas neteikia jokios naudos, turi būti pašalinta.

11. Sienų lipdukai

Sienų lipdukai taip pat įtraukti į juodąjį sąrašą. Daugeliu atvejų jie atrodo netinkamai ir visai nedera vietai, kurioje gyvena suaugusieji.

Puikus jų pakaitalas – paveikslai ir plakatai. Vis dėlto, interjero specialistai įspėja, kad šie dalykai turi užimti mažiausiai du trečdalius ploto, jeigu nusprendėte juos pakabinti virš savo sofos. Tai vienintelis būdas išlaikyti pusiausvyrą ir tinkamas proporcijas.

12. Žaliuzės

Žaliuzių valymas

Žaliuzės ant langų – dar viena atgyvena. Iš pradžių tik pasiturintys žmonės pirko jas, norėdami apsaugoti savo namus nuo nešvarumų, dulkių ir per daug saulės. Tačiau šiuolaikiniame būste žaliuzės visiškai nereikalingos. Nuo jų labai sunku nuvalyti dulkes, be to, kambario plotas dėl to atrodo mažesnis nei iš tikrųjų yra.

13. Išties maži kilimai

Amerikos dizaineriai sudarė trisdešimties klaidų, kurias žmonės daro dekoruodami savo namus, sąrašą. Ir netinkamo dydžio kilimas – vienas jų. Mažas kilimas iškreipia kambario proporcijas.

Kilimas turi būti ne iki baldų, o ir po jais. Dizaineris Martinas Kobusas sako: „Įsitikinkite, kad priekinės baldų kojos stovi ant kilimo, taip jis nesiries ir nejudės“.

Maža svetainė

14. Citatos ant sienų

Internetinis žurnalas „Houzz“ publikavo klausimyną, kuriuo savo skaitytojų klausė, kaip vertina citatas ant sienų. Dauguma žmonių pasisakė prieš tokį interjero sprendimą. „Man nereikia sienos, kuri liepia mylėti savo gyvenimą ar valgyti savo maistą“, replikavo vienas iš internautų.

15. Tualeto kilimėlis

Dizaineriai rekomenduoja išvis atsisakyti tualeto kilimėlių, kurie paprastai patiesti visai šalia klozeto – tai atrodo nepatraukliai ir nehigieniškai. Puikus pakaitalas – stačiakampio formos kilimėlis netoli vonios.

16. Dirbtinės arkos

Arkos labai populiarios bet kokio dydžio namuose ar butuose. Vis dėlto, ne visos arkos vienodai gražios. Dizaineriai primena, kad arka gerai žiūrisi tik didelėje erdvėje, kai jos forma panaši į langų formą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)