Pasak knygos „Feng Shui for the Soul“ autorės Denise Linn, vandens gyslos gali veikti savijautą ir sveikatą tiek teigiamai, tiek neigiamai. „Vandens gyslos turi stimuliuojamąjį poveikį, ypač jeigu virš jų būnama trumpai. Priežastis – nedideli elektromagnetiniai laukai, kuriais pasižymi požeminis vanduo. Vyrauja nuomonė, kad po visomis šventomis vietomis teka vandens gyslos“, – aiškina D. Linn.

Kaip veikia požeminis vanduo

Požeminė srovė sudaro statinės elektros lauką, mat tarp požeminių akmenų ir uolų atsiranda trintis. Elektromagnetinis spinduliavimas išeina į paviršių ir veikia gyvus organizmus. Šis poveikis yra stipresnis ten, kur susikerta dvi vandens gyslos, net jeigu jos yra viena virš kitos.

Elektros inžinierius ir požeminio vandens ieškotojas iš Velso Billas Luisas iškėlė hipotezę, kad senovėje žmonės intuityviai nustatydavo stiprią energiją ir pažymėdavo šią vietą akmenimis. Taip pat manoma, kad elektromagnetinis laukas pro akmenis išeina spirale ir priklauso nuo saulės, mėnulio, polių ir planetų įtakos.

Neigiamas vandens gyslų poveikis

Jeigu kelias minutes pastovėsite vietoje, po kuria teka požeminis vanduo, ji gali jus suaktyvinti, tačiau jeigu pabūsite čia ilgiau, jūsų energijos atsargos pradės mažėti. Manoma, kad miegoti virš požeminio vandens gyslų labai kenksminga sveikatai. Pasak feng šui mokymo, ilgą laiką būnant virš vandens gyslos galima netgi susirgti.

Žmogus labai imlus elektromagnetiniams laukams, nes mes patys 80 procentų sudaryti iš vandens. Tokie elektromagnetiniai laukai veikia smegenų ritmus, naujų ląstelių susidarymą ir nervų sistemą.

Tačiau D. Linn mano, kad neigiamas poveikis pastebimas tik tais atvejais, jeigu žmogus pernelyg daug laiko praleidžia vietoje virš vandens gyslos. Siekiant sumažinti šio lauko poveikį, reikia būti ne arčiau dešimties centimetrų nuo jos krašto. Kadangi dauguma vandens gyslų ne platesnės kaip metras, tai baldus, kuriais mes naudojamės daug valandų per dieną (lovos, foteliai, sofos) galima lengvai perstumti už vandens gyslos poveikio ribų.

Christopherio Day knygoje „Places of the Soul: Architecture and Environmental Design as a Healing Art“ rašoma, kad mūsų protėviai gerai suprato vandens gyslų poveikį žmogui. Dabar, pasitelkus šiuolaikines technologijas, naudojančias infraraudonuosius spindulius, įrodyta, kad iš pirmo žvilgsnio chaotiški viduramžių keliai nutiesti būtent palei požeminių srovių linijas. Tokiu būdu namai buvo statomi nepavojingose zonose.

Kaip nustatyti vandens gyslą

Egzistuoja įvairūs būdai, tačiau svarbiausia – pasikliauti savo pojūčiais ir intuicija.

Specialisto pagalba. Yra profesionalų, kurie specializuojasi povandeninių vandens gyslų paieškose.

Empiriniai įrodymai. Jeigu jūs didžiąją dienos dalį jaučiatės pavargę ir išsekę, labai tikėtina, kad jūsų lova yra virš povandeninės srovės. Perstumkite lovą į kitą vietą, kad ir per metrą, ir kelias dienas stebėkite savo savijautą. Į požeminę energiją jautriai reaguoja ir augalai. Rožės, azalijos ir salierai žūsta tokios energijos vietose, o šparagai, grybai, ąžuolai, guobos, ievos ir uosiai auga labai gerai.

Kaip neutralizuoti vandens gyslos poveikį

Pakeisti ar pagerinti vandens gyslos poveikio neįmanoma, nes tai gamtos reiškinys. Jeigu neturite galimybės perstumti lovos ar krėslo, kuriame praleidžiate daug laiko, tai specialistai rekomenduoja išbandyti štai tokius būdus:

Vario vamzdis. Jeigu yra galimybė, tai toje vietoje, kur teka vandens gysla, statmenai žemės paviršiaus įkaskite varinį vamzdį, kurio ilgis apie 60-90 centimetrai, o skersmuo – 1,3 centimetro. Šis vamzdis veiks kaip magnetas – pritrauks energiją ir neleis jai sklisti jūsų namuose.

Jeigu nėra galimybės į žemę įkasti vamzdžio, tai padėkite jį kaip įmanoma arčiau žemės. Pavyzdžiui, jeigu vandens gysla eina po jūsų lova, padėkite vamzdį ant grindų palei sieną ten, kur vandens gysla „įteka“ į jūsų kambarį. Tai padės dalį energijos iškrauti. Kartkartėmis vamzdį pamerkite į sūrų vandenį, kad jis išsivalytų ir galėtų tęsti savo darbą.

Gamtos kristalai. Namuose išdėliokite kvarco ar marmuro kristalus, prieš tai nuplovę juos po tekančiu vandeniu. Manoma, kad pjezoelektrinės kristalų savybės padeda išsklaidyti statinę įtampą.

Kaip vandens gyslos buvo naudojamos senovėje

Vandens gyslų ieškotojas Aldis Janševskis tvirtina, kad pasakojimuose apie mūsų protėvių išmintį statant namus ten, kur nėra vandens gyslų, iš tiesų jie romantizuojami.

„Iš patirties įsitikinau, kad labai daug senų namų buvo pastatyta nesilaikant šių principų, – aiškina specialistas. – Ant vandens gyslų namų pamatai skilinėja. Dažnai girdžiu, kad statant namą, virš vandens gyslos turi būti langas, tačiau ir jame bėgant laikui atsiranda įtrūkimai“

A. Jančevskis pažymi, kad virš vandens gyslų jokiu būdu negalima statyti lovų – tokiu atveju nepadeda nei pasagos, nei grūdai, nei grikiai. Jeigu nėra galimybės perstumti lovos, tai geriau virš vandens gyslos dėti ne galvą, o kojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)