Štai septyni daiktai, kurie yra pernelyg dideli ar sunkūs, pernelyg dažai naudojami ar pernelyg keisti, kad būtų laikomi virtuvės spintelėse.

1. Padėklai

Jei tik reguliariai nerengiate vakarienės 20 asmenų, veikiausiai turite tik vieną, daugiausiai – du padėklus. Jei bandysite sukišti juos į spintelę, išnaudosite gana daug vietos. Jei padėklas guli po kokiu nors daiktu, tuomet, kai jo prisireiks, jums pirmiausia teks išvaduoti jį iš kitų daiktų nelaisvės.

Geriausia vieta padėklams – kur nors virtuvės kampe ar tokioje vietoje, kur telpa tik padėklas. Pavyzdžiui, tai gali būti plyšys tarp šaldytuvo ir virš jo įrengtų spintelių.

2. Staltiesės ir servetėlės

Virtuvė skirta maistui, o ne drabužiams. Staltieses ir medžiagines servetėles geriau laikykite su kitais audiniais – tuomet jos neprisigers virtuvės kvapų ir neišsiteps, jei kažkas netyčia prisiliestų prie jų nešvariomis rankomis. Jei vis dėlto tvirtai nusprendėte laikyti jas virtuvėje, parinkite joms pačią aukščiausią spintelę, kurią galima pasiekti tik pasilypėjus ant kėdės ar paprašius aukštaūgių namiškių pagalbos.

3. Buitiniai prietaisai, kuriais nesinaudojate

Jei spintelėse netyčia aptinkate kokį nors agregatą, kurį buvote pamiršę ar kurio paskirtis jums yra neaiški, vadinais, pats laikas jį parduoti ar kam nors atiduoti. Išimtis yra tik tie prietaisai, kuriais vis dėlto naudojatės, tik labai retai (pavyzdžiui, ledų gaminimo aparatas, kuris žiemą renka dulkes). Tačiau tokius prietaisus taip pat reikėtų laikyti ne virtuvės spintelėse, o kažkur kitur su kita elektronika.

4. Buitinė technika, kurią dažnai naudojate

Tiesiog perkelkite ją ten, kur ja bus patogu naudotis. Tos 30 sekundžių, kurių kasdien reikia, kad pasiektumėt šį prietaisą, parengtumėt jam vietą ir jį įjungtumėt, per metus virsta 130 minučių, t.y. dviem valandomis. Ir tai su sąlyga, kad šių 30 sekundžių jums pakanka tam, kad šį prietaisą ne tik išsitrauktumėte ir paruoštumėt darbui, bet ir padėtumėt atgal. O jei užtrunkate ilgiau? Siaubingas laiko gaišimas!

5. Šventinės dekoracijos

Jei nerengiate švenčių kiekvieną dieną ar kiekvieną savaitę, visas šventines dekoracijas laikykite už virtuvės ribų, pavyzdžiui, sandėliuke.

6. Maisto produktai

Maistą derėtų laikyti arba šaldytuve, arba indaujoje – tai veikiausiai jums sakė dar močiutė. Laikyti maisto produktus spintelėse reiškia prisikviesti į namus vabaliukų, muselių, pelėsio ir kitų parazitų. Vienintelės išimtys – kruopos, cukrus, kava, arbata ir pan. Tačiau tik tuomet, jei šie produktai saugomi sandariuose indeliuose.

7. Indai ir įrankiai, naudojami lauke

Šis patarimas labiausiai skirtas nuosavų namų savininkams (nebent turite milžinišką balkoną ir mėgstate jame valgyti) – nelaikykite virtuvėje tų indų ir rakandų, kuriuos naudojate retiems pietums ar vakarienei lauke. Tinkamiausia jiems vieta – sandėliukas (tokį tikrai turite). Juk tokius indus naudojate retai, todėl vis tiek kiekvieną kartą tenka juos peršluostyti, o gal net ir perplauti, tiesa?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)