Tad skirkite šiek tiek laiko ir pamėgti daiktai vėl įgaus bemaž prekinę išvaizdą.

Garstyčios variui blizginti

Pirmosios neįtikėtinų savybių turinčių priemonių sąraše – garstyčios. Kaip tik jos padės sugrąžinti buvusį blizgesį varinėms apdailos detalėms ir iš šio metalo nukaltiems dirbiniams. Tiesiog užtepkite garstyčių ant spindesį praradusio paviršiaus, o po keleto minučių nušveiskite jį drėgna kempinėle.

Vietoj garstyčių kuo puikiausiai galima naudoti ir kitus šaldytuve laikomus produktus, kaip antai kečupas ar tabasko padažas. Tiks ir citrinų sulčių bei druskos, taip pat miltų, acto bei druskos mišiniai. Jais taip pat reikia patrinti apsiblaususį varinį paviršių ir, palaukus bent 10 minučių, nuplauti, aišku, gėrintis akinančiu švytėjimu.

Sviestas dėmėms šalinti

Sviestas

Sunkiai įveikiamas aliejinių dažų dėmes nuo drabužių pavyks pašalinti naudojant paprasčiausią sviestą. Efektyvumu jis ne ką tesiskiria nuo pačių veiksmingiausių priemonių – žibalo, benzino, spirito ir terpentino. Pastarosios gali pakeisti audinio spalvą ar net patį audinį, o sviestas veikia saugiai, tačiau efektyviai.

Norint pašalinti dėmę, sviestą lygiomis proporcijomis reikia sumaišyti su miltelių pavidalo skalbimo priemone, gautą mišinį užtepti ant dėmės (prieš tai tą vietą sudrėkinus), o tada dantų šepetėliu kruopščiai įtrinti į audeklą. Kad poveikis būtų garantuotas, mišinį reikia šiek tiek palaikyti ir tik praėjus 10–20 minučių išskalbti drabužį įprastu būdu. Gali būti, kad procesas pareikalaus šiokių tokių pastangų arba jį teks pakartoti, tačiau dėl rezultato verta paplušėti.

Ką gali dantų pasta


Nuo įprastos dantų pastos mėgstamiausi akiniai tikrai atrodys it nauji. Tik nesirinkite tokios, kurioje yra granulių, kuri žada staigų balinamąjį poveikį arba yra gelio konsistencijos, mat ji gali subraižyti stiklo paviršių.

Pirmiausia abi stiklų puses reikia nuskalauti kambario temperatūros nevirintu vandeniu – jis nuplaus dulkes ir kai kurias apnašas, galinčias subraižyti šveičiamą stiklą. Tada ant stiklų reikia užspausti pastos ir minkšto vilnonio arba medvilniniu audeklo skiaute sukamaisiais judesiais juos nušveisti. Ypač gerai šiam tikslui tinka mikropluošto servetėlė.

Šveisti tikrai nereikia ilgai: nepriekaištingu rezultatu džiaugsitės vos po 10 sekundžių.

Nušveistus stiklus nuplaukite vandeniu ir nušluostykite nepūkuotu audeklu.

Minėtina, kad dantų pasta ne tik puikiai šveičia akinių stiklus, bet ir maskuoja nežymius įbrėžimus.

Dantų pasta galima poliruoti ne tik akinius, bet ir išmaniųjų telefonų bei planšečių ekranus, taip pat laikrodžio stikliuką.

Kova su dėmėmis ant čiužinio

Tikriausiai manote, kad kovoti su dėmėmis ant čiužinio patiems – suvis bergždžias reikalas ir kad be cheminės valyklos vis tiek neapsieisite. Visgi pasitelkus keletą namuose esančių priemonių ir šiuo atveju stebuklas įvyks. Dėmes nuo čiužinio kuo puikiausiai pašalinsite naudodami labai paprastai pagaminamą mišinį.

Lygiomis proporcijomis sumaišykite sodą, actą ir skystą muilą. Visa tai supilkite į purkštuvą ir užpurkškite ant dėmės. Tada trinkite purviną vietą kempinėle, kol dėmės nebeliks.

Pagalba mediniams baldams

Kaip apmaudu ant medinio stalo matyti dėmes, likusias nuo kažkieno neapdairiai pastatyto puodelio arba stiklinės šalto vandens. Liūdėti, pasirodo, neverta, mat ši iš pažiūros rimta problema yra net labai lengvai išsprendžiama. Tiesiog atsidarykite šaldytuvą, išimkite indelį majonezo ir žinokite, kad jūsų rankose – kuo puikiausia priemonė tokio tipo dėmėms šalinti. Patrinkite majonezu tas vietas, kuriose matyti dėmės, ir medinis paviršius jums beregint taps lygut lygutėlis.

Majonezas kuo puikiausiai tiks ir medžio įtrūkimams užlyginti. Visi defektai išnyks, jei užtepsite majonezo ant suskilinėjusios vietos ir paliksite jį kelioms dienoms. Tada reikia nestipriai pašveisti baldą minkšta šluoste.

Idealiai lygus stiklas

Patikėkite, kad ir įbrėžimus ant stiklo pašalinti tikrai galima. Šįsyk pravers įprastas bespalvis nagų lakas. Užtepkite jo ant sugadinto paviršiaus ir palikite bent valandai, kad gerai išdžiūtų. Tada nuvalykite perteklių vatos tamponėliu, pamirkytu į lako valymo skystį. Per stipriai netrinkite ir įbrėžimai liks užpildyti laku, todėl jų nesimatys.

Plaukų lakas – dėmių priešas

Kosmetinėmis priemonėmis suteptus drabužius visiškai paprastai išvalysite naudodami plaukų laką. Užpurkškite jo ant nešvarios vietos, patrinkite drėgna servetėle ir išskalbkite drabužį įprastu būdu. Plaukų lakas kuo puikiausiai išvalo ir nagų lako paliktas dėmes, tik jas, užpurškus lako, reikia patrinti ne servetėle, o dantų šepetėliu.

Svogūnas – puikus odos blizgintojas


Odinė rankinė visada byloja apie gerą skonį ir aukštą statusą. Natūralios odos gaminiai paprastai būna gana patvarūs ir ilgai džiugina savininko akį. Vis dėlto bėgant laikui oda susitepa ir netenka pirminio blizgesio. Įprastai tokios odos nuvalyti nepavyks, tačiau tarp liaudiškų patarimų tikrai yra toks, kuriuo šiuo atveju galėsite pasinaudoti. Tiesiog paimkite paprasčiausią svogūno galvą, perpjaukite ją pusiau ir ištrinkite svogūno sultimis odą. Tai padarę, nuvalykite jas minkšto audeklo šluoste ir oda švytės it nauja. Jei nerimaujate dėl nemalonaus kvapo, išvėdinkite rankinę balkone.

Kūdikiams skirta pudra, tinkanti ir telefonams

Jei ant telefono ekrano atsirado nedidelių įbrėžimų, juos pašalinsite naudodami įprastą kūdikiams skirtą talką. Tiesiog sumaišykite pudrą su vandeniu, kad gautumėte ne per daug skystą pastos konsistencijos masę. Užtepkite jos ant ekrano ir švelniai patrinkite minkštu audeklu. Pašalinę visus pastos likučius, pastebėsite, kad įbrėžimai dingo.

Kreida ir drabužiai

Kreidą kartais tikrai galima naudoti vietoj šiuolaikinių dėmių valiklių. Ja kuo puikiausiai pavyks išimti riebalų dėmes. Sutrinkite kreidą ir užberkite jos ant dėmės. Kiek patrinkite ir kuriam laikui palikite. Milteliai sugers visus į audeklą įsigėrusius riebalus. Išskalbus drabužį kaip įprastai, dėmės nebus likę nė ženklo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)