Užsigulėję džinsai

Ilgėliau spintoje užsigulėję džinsai gali įgauti tam tikrą nemalonų kvapą. Kad jis išnyktų, drabužį, žinoma, galima išskalbti. Bet ką daryti, jei nėra laiko nei skalbti, nei džiovinti? Išeitis, pasirodo, yra. Supakuokite džinsus į polietileno maišelį ir nakčiai įdėkite į šaldymo kamerą. Kai ryte norėsite juos užsimauti, nebus likę nė užuominos apie kokį nors kvapą.

Nemaloniai atsiduodantys batai

Šiuolaikinė avalynė turi tendenciją gana greitai pradvokti. Dažniausia šio nemalonaus reiškinio priežastis – nekokybiškos medžiagos, iš kurių siuvami batai. Susidūrus su šia nemalonia problema, taip pat verta prisiminti šaldymo kamerą. Taigi, įdėkite batus į polietileno maišelius ir 12 valandų palaikykite šaltai. Žemoje temperatūroje žus kenksmingi mikrobai ir bjauraus kvapo neliks nė pėdsako.

Prilipusi kramtomoji guma

Siūlomas ne vienas būdas, kaip pašalinti prie drabužių prilipusią kramtomąją gumą. Viena iš bene efektyviausių priemonių – žema temperatūra. Taigi, kramtomąja guma suteptą drabužį kelioms valandoms įdėkite į šaldymo kamerą. Per tiek laiko guma sukietės ir nebelips, todėl ją pavyks lengvai nuimti.

Nailoninės pėdkelnės

Moterys tikrai žino, kaip lengva susiplėšyti nailonines kojines: tereikia tik šiek tiek jas užkabinti ir drabužis jau sugadintas. Kaip gi pagerinti nailono kokybę? Tiesiog įdėkite naujas pėdkelnes į šaldiklį ir palikite jame pernakt. Šis triukas padės sutvirtinti audinį, todėl pėdkelnės tarnaus ilgiau.

Patalynė

Mikrobai ir namų dulkių erkės – gana dažnai pasitaikanti problema, būtinai paminima kalbant apie patalynę. Jei kankina besikartojanti alergija ir odos bėrimai, tikrai vertėtų susimąstyti, kaip ją spręsti. Tuojau pat pirkti naujos patalynės dar tikrai nereikia. Tiesiog sudėkite ją į vakuuminius įpakavimus ir 12 valandų palaikykite šaldiklyje. Žemoje temperatūroje žus didžioji dalis bakterijų ir patalynė vėl bus it nauja.

Maisto plėvelė

Lengvai plyštanti maisto plėvelė gali ne juokais erzinti. Kad plėvelė būtų patvaresnė, ne ilgiau kaip pusvalandžiui įdėkite ją į šaldymo kamerą.

Sėklos

Sėklų pakuočių pernelyg ilgai laikyti negalima, nes jose gana greitai ima veistis bakterijos ir tokios sėklos nebetinka sėjai. Vis dėlto tikrai yra viena vieta, kurioje sėklas laikyti saugu. Tai – šaldymo kamera. Sėklas joje galima laikyti tiek, kiek reikia, o prieš sėjant palaukti, kol atitirps.

Ankštoka avalynė

Kiek per ankštą avalynę tikrai galima bent šiek tiek padidinti. Lengviausia tai padaryti naudojant vandenį. Įkiškite į ankštokus batus vandens pripildytus maišelius, o tada įdėkite batus į šaldyklę. Per maždaug šešias valandas vanduo suledės, o medžiaga, iš kurios pasiūti batai, veikiama spaudimo išsitemps.

Megzti gaminiai

Jei baiminatės, kad megztas drabužis po skalbimo ir džiovinimo gali prarasti formą, džiovinkite jį šaldiklėje. Kaip tai padaryti? Ogi ištieskite išskalbtą megztą gaminį ant frotinio rankšluosčio, kruopščiai sulankstykite, įdėkite į polietileno maišelį ir padėkite į šaldyklę. Praėjus trims valandoms pakuotę ištraukite ir palaukite, kol ji atitirps – tik tada išsukite. Nuo rankšluosčio nuimtas drabužis tikrai nebus visiškai sausas. Baigti džiūti jį galėsite kuo ramiausiai palikti ant vertikalaus paviršiaus. Taip prižiūrimi megzti gaminiai nesideformuos ir neišsitampys.

Gėlės

Jei nupirkote puokštę, kurią įteikti ketinate kitos dienos rytą, teks pasirūpinti, kad gėlės nenuvystų. Jų šviežumą pavyks išsaugoti apsukus kotus šlapiu popieriumi ir pastačius gėles šaldytuve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)