Jums padės labai paprastas patarimas, kaip išsiaiškinti, ar elektros tiekimas nebuvo sutrikęs, rašo novate.ru.

Ši netikėta gudrybė buvo sugalvota Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tiesa, pretekstu šiam išradingam sprendimui tapo ne patys maloniausi įvykiai. Dėl uraganų keliamos grėsmės Šiaurės Amerikos gyventojams neretai rekomenduojama evakuotis. Ir nors pavojus dažnai pasirodo esantis netikras, skubiai renkantis būtiniausius daiktus tikrai ne visi spėja išjungti elektros energiją. Paskui, grįžę namo, privalo įsitikinti, ar buvo dingusi šviesa ir, svarbiausia, ar saugu valgyti šaldytuve paliktus produktus? Juk dingus elektrai šaldytuvas neveikia, o jame esantis maistas sušyla ir genda. Net jeigu elektra buvo dingusi vos kelioms valandoms. Todėl amerikiečiai sugalvojo labai paprastą testą, kaip patikrinti, ar buvo dingusi elektra. Tai gali pasitarnauti kiekvienam.

Jeigu norite patikrinti, ar jums nesant namuose nebuvo dingusi elektra, pasiruoškite:

1. Nedidelį indą su vandeniu;
2. Monetą;
3. Vietos šaldiklyje ar šaldymo kameroje.

Indą su vandeniu padėkite į šaldiklį. Palaukite, kol skystis sušals. Tada išimkite ir ant sušalusio ledo padėkite monetą. Paskui talpą su ledu vėl padėkite atgal į šaldiklį.

Kai norėsite sužinoti, ar namuose nebuvo dingusi elektra, tiesiog išimkite talpą iš šaldymo kameros. Jeigu moneta vietoje – elektros energijos tiekimas nebuvo nutrūkęs. Jeigu ji viduryje ledo – elektra buvo dingusi, tačiau, greičiausiai, ne ilgam laikui. O jeigu moneta guli indo dugne, elektros nebuvo labai ilgai. Tokiu atveju šaldytuve ir šaldiklyje esančio maisto geriau nevalgyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)