Ir jokio stebuklų ar burtų čia nėra. Viskas labai paprasta: cukrus taps maistu bitėms. Juk būtent jos yra atsakingos už apdulkinimą, kuris ir priverčia viską aplinkui žydėti, kvepėti bei megzti vaisius.

Organizacijos „Green Peace“ pateikiama statistika kelia nerimą: bičių populiacija pasaulyje lėtai, bet užtikrintai mažėja. Visiškas šios rūšies išnykimas žmoniją atves prie išmirimo ribos. Be apdulkinimo daugumos žemės ūkio kultūrų produktyvumas stipriai sumažės, o dalis augalų žus vos per kelis mėnesius. Pasekmės liūdnos ir nuspėjamos: fizinis ir deguonies badas.

Tad paprasčiausias dalykas, kurį jau šiandien gali padaryti kiekvienas – maitinti bites, o tuo pačiu jas privilioti „padirbėti“ sode. Tam tereikia vandenyje išmaišyti šiek tiek cukraus (pavyzdžiui, du valgomieji šaukštai cukraus ir vienas šilto vandens), gautą mišinį sudėti į nedidelę talpą (nereikalingą šaukštą ar stiklainių dangtelį) ir palikti atokesniame sklypo kampe. Bitės džiaugsis tokiomis vaišėmis ir greičiausiai atsidėkos jums gausiu derliumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)