1. Taupote užuolaidoms

Nemažai žmonių užuolaidas laiko mažai pastebima interjero detale ir dažnai stengiasi jų sąskaita sutaupyti. Žinoma, išsirinkti užuolaidas nėra paprasta: pigūs variantai gali sudarkyti kambario vaizdą, o siūnant užuolaidas, kad ir romanetes, tenka pakratyti kišenes. Maža to, iš nekokybiško audinio pasiūtos užuolaidos gali greitai nublukti ar suplyšti, o tai iš karto reiškia naujas išlaidas. Taigi prieš pradėdami remontą, pasitikslinkite užuolaidų kainas ir numatykite joms sumą su nedidele atsarga neplanuotoms išlaidoms.

2. Neapgalvotai renkatės apdailą

Jei nesate Rockfellerio giminaičiai ir negalite sau leisti keisti sienų spalvą pagal savo nuotaiką, susilaikykite nuo spontaniškų apdailos sprendimų ir pirkinių. Šį klausimą reikia spręsti rimtai: pasivaikščiokite po parduotuves, pavartykite katalogus, prisirinkite produkcijos pavyzdžių ir kruopščiai apgalvokite savo sprendimą. Rinkdamiesi apdailos būdą ir medžiagas, atsižvelkite į natūralų kambario apšvietimą, turimų ar būsimų baldų spalvą, grindų dangą ir kitų patalpų stilių. Taip pat nepamirškite, kad kiekviena spalva daro įtaką psichikai, o kai kurie atspalviai gali turėti netgi neigiamą poveikį sveikatai.

3. Pernelyg šviesus butas

Rudus atspalvius, kurie dominavo sovietinių laikų interjeruose, dabar yra pakeitusios sniego baltumo sienos ir minimalizmas. Nepaisant gana reprezentatyvaus tokio dizaino vaizdo, jis turi nemažai povandeninių akmenų. Visų pirma, visiškai baltam butui reikės kokybiško ir skrupulingo valymo – į akis kris bet kokios dėmės, atsiradusios ant šviesių paviršių. Antra, gyventi steriliame interjere yra psichologiškai sunku. Bėgant laikui, balta aplinka pradės kelti nuobodulį ir melancholiją. Jei šie veiksniai jūsų negąsdina, neverta visiškai atsisakyti ryškių spalvų ir išraiškingų kontrastų. Originalūs dekoro elementai, ryški tekstilė ar kontrastuojantys baldai gali pagyvinti interjerą ir pabrėžti šviesią apdailą.

Baltas interjeras

4. Per daug ryškios spalvos

Bijodami apsirikti, žmonės dažnai renkasi vienos ar dviejų spalvų interjerą. Dažniausiai tokie interjerai atrodo kaip piešinys, nuspalvintas vienos spalvos flomasteriu. Jei nepasitikite savo jėgomis, pasitelkite specialias spalvų derinimo lenteles. Monochrominių interjerų mėgėjams vertėtų naudoti kelis tos pačios spalvos atspalvius, tik skirtingo sodrumo.

5. Baldų perteklius

Rinkdamiesi baldus, geriau vadovaukitės saiku. Nepaisant didžiulio pasirinkimo, neverta pirkti tų baldų, kurių jums ne itin reikia. Turėkite galvoje, jog tarp baldų turi likti pakankamai erdvės judėjimui. Be to, baldai turi atitikti jūsų būsto dydį. Nedideliems kambariams su žemomis lubomis geriau rinktis žemus ir kompaktiškus baldus.

6. Nevykę dekoro elementai

Kartais žmonės būna priversti pakabinti paveikslą ar plakatą, kad užmaskuotų kokį nors apdailos defektą. Tačiau jie nepagalvoja, kad vienišas interjero elementas gali atrodyti keistai. Paprastai tokie pavieniai daiktai stipriai traukia žvilgsnį ir sudarko kambario vaizdą. Jei norite sienoje kažką paslėpti, geriau rinkitės kelių paveikslų kompoziciją, kurios centrą visada galima paslinkti į reikiamą pusę.

7. Prie sienų spalvos priderinti baldai

Kažkodėl dauguma žmonių iš pradžių renkasi apdailos medžiagas ir spalvas, perkelia jas ant sienų bei grindų ir tik po to pereina prie baldų. Tokie veiksmai – didžiulė klaida, galinti niekais paversti visas jūsų pastangas susikurti stilingą interjerą. Esmė ta, kad nepaisant gausaus baldų modelių asortimento, jų audiniai ir spalvos gali visiškai nederėti prie jūsų būsto spalvų gamos. Pasirinkti sienų apdailos spalvą ir medžiagas yra kur kas paprasčiau. Taigi pasielgsite logiškiau, jei pirmiausia apsispręsite dėl baldų, o tada rinksitės visa kita.

8. Milžiniška sekcija

Tokios sekcijos buvo itin populiarios sovietų laikais ir praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje. Tačiau nuo tų laikų dizaino tendencijos smarkiai pasikeitė. Nors baldų parduotuvėse ir dabar galima išvysti šiuolaikinių sekcijų, nuo jų pirkimo geriau susilaikykite. Tarpusavyje sujungtų baldų komplektas atrodo gremėzdiškai ir atima bet kokias galimybes ateityje jį perstatyti. Tuo tarpu pavienius baldus galėsite stumdyti ir keisti vietomis pagal savo skonį.

9. Sekate mados vėjais

Prieš tai, kai rinksitės vieno ar kito kambario stilių, kruopščiai apgalvokite, kam tas kambarys bus skirtas. Neretai mes pasiduodame mados tendencijoms ir galiausiai gauname interjerą, kuris nėra pritaikytas kasdieniam gyvenimui. Pavyzdžiui, industriniu ar skandinavišku stiliumi įrengtos patalpos ne itin tinka šeimoms su mažais vaikais. Tą patį galima pasakyti apie atviras patalpas, kuriose komfortiškai jaučiasi viengungiai ar jaunos poros, tačiau nepatogiai – didelės šeimos su keliais vaikais.

10. Atsikratote visko, kas sena

Žmonės yra taip pavargę nuo senų baldų, kad pradėję remontus, pirmiausia ir meta juos lauk. Nereikia elgtis taip kategoriškai. Geros būklės baldus galima harmoningai įterpti į naują interjerą. Tokie daiktai gali praversti kūrybai arba gali būti naudojami pirminės išvaizdos. Baldai iš praeities suteikia interjerui jaukumo, gylio ir atspindi šeimos istoriją. Beje, kartais tokie baldai būna kur kas kokybiškesni ir ilgaamžiškesni už šiuolaikinius analogus.

11. Nesudarote sąmatos

Pradėdami remontą, žmonės būna kupini optimizmo, idėjų ir jėgų. Tačiau pusiaukelėje daugumai jų tenka pripažinti, kad jie neapskaičiavo savo galimybių. Tokiu atveju remontas užsitęsia ir gali likti neužbaigtas daug metų. Kad išvengtumėt tokios padėties, dar planuodami remontą sudarykite sąmatą. Ji padės nustatyti prieinamą biudžetą vienam ar kitam remonto etapui. Pasistenkite sužinoti kuo tikslesnes statybinių medžiagų ir specialistų paslaugų kainas. Turėkite galvoje, kad net labiausiai patyrusiems specialistams pasitaiko nenumatytų atvejų, kurie gali pareikalauti papildomų išlaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)