Ką vertėtų žinoti:

1. Langas – ne vien tik stiklas

Kad langas būtų iš tiesų švarus, reikia nuplauti rėmą – kiekvieną jo kampelį. Langas – ne vien stiklas. Lango viduje, plyšeliuose kaupiasi daug dulkių. Tai labai pavojingos sankaupos, jas reikia išvalyti.

2. Jokios saulės

Plauti langus saulėtu oru – ne pats geriausias sumanymas. Geriausia imtis šio darbo, kai lauke apsiniaukę. Taip yra todėl, kad šviečiant saulei, kai šilta, labai greitai išgaruoja langų valomasis skystis. O nuo džiūstančio skysčio lieka žymės.

3. Penkių principas

Norint teisingai, kokybiškai išplauti langus, pakaks penkių daiktų namuose: kempinės, virtuvinės kempinėlės, mikropluošto šluostės, langų valytuvo, bet kokios šarmingos priemonės. Šių išvardintų dalykų visiškai pakanka.

4. Langų valytuvas

Daug kas valo langus kempinėmis ir laikraščiais. Iš tiesų tai ne pats taupiausias būdas. Kur kas racionaliau – įsigyti specialų langų valytuvą, ypač jei namuose daugiau langų.

5. Iš kur atsiranda dryžių

Dryžių, žymių ant stiklų atsiranda trimis atvejais: ne iki galo nuplovėte purvą, prastai nuplovėte valomąją priemonę, valėte langą drėgna mikropluošto šluoste.

6. Greitis niekuo dėtas

Pirmiausia nuplaunami langų rėmai. Paskui plauname gumeles, rankenėles, o tik tada ateina laikas plauti stiklą. Be to, langų rėmus geriausia perplauti du–tris kartus, juk sulig kiekvienais metais jie vis labiau užsiteršia. Jei neturite specialaus langų valymo skysčio, galite naudoti indų plovimo skystį.

7. Kruopščiai nuvalome

Valant stiklą, reikia braukti kempine per visą jo paviršių. Atsiminkime, kad prastai nuplovus valymo priemonę, ant stiklo lieka dryžių. Kai viskas padaryta, belieka nušluostyti ir nupoliruoti stiklą. Štai ir viskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)