Visi buitiniai prietaisai spinduliuoja tam tikras bangas, tik mokslininkai dar ginčijasi, koks tokio spinduliavimo poveikis organizmui. Didesnei rizikos grupei priklauso ir mikrobangų krosnelė. Teigiama, kad mikrobangų krosnelės konstrukcija tokia, kad visos kenksmingos bangos sulaikomos. Bet ar taip iš tiesų yra?

Yra vienas paprastas būdas patikrinti, ar mikrobangų krosnelės spinduliavimas gerai sulaikomas. Įdėkite į mikrobangų krosnelę mobilųjį telefoną (taip – į vidų) ir uždarykite dureles. Mikrobangų krosnelės nejunkite, tik paskambinkite į viduje esantį telefoną.

Jei išgirsite, kad „abonentas nepasiekiamas“, viskas gerai – vadinasi, mikrobangų krosnelė puikiai izoliuoja spinduliuojamas bangas. O jei pavyko paskambinti, vadinsi, mikrobangų krosnelės izoliacija kažkur ne šimtaprocentinė.

Eksperimentą galima padaryti sudėtingesnį – skambinti ne į mobiliojo telefono sim kortelę, o į „skype“ ar kokią kitą interneto programą.

Bet net pastebėjus, kad mikrobangų krosnelė ne 100 proc. blokuoja spinduliavimą, nepulkite į paniką. Dramatizuoti nereikia, tiesiog nestovėkite šalia mikrobangų krosnelės, kai ji įjungta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)