Vieni augalai džiugina akį 365 dienas iš eilės, kiti žydi tik kartą per metus, o treti vos nupirkti numiršta. Tačiau visus juos sieja vienas dalykas – troškulys. Ne tik vandens, bet ir maisto. Tiksliau, trąšų. Juk ir mes, pradėję gerti vitaminus, pasijaučiame geriau. Tad ir augalams kartkartėmis nepamaišys žvalumo ir energijos užtaisas. Ir visiškai nebūtina bėgti į parduotuvę pirkti cheminių preparatų. Tam pakaks vienos visiems gerai žinomos priemonės.

Norint, kad kambariniai augalai gražiau ir ilgiau žydėtų, labai dažnai jiems pakanka vos poros lašų ricinos aliejaus. Ši pigi ir visiems žinoma priemonė nerekomenduojama vidiniam vartojimui, o štai augalų šaknų sistemai ji net ir labai tinka.

Norėdami paruošti vitaminingas trąšas kambariniams augalams, paimkite vieną arbatinį šaukštelį ricinos aliejaus ir supilkite jį į litrinį butelį su nusistovėjusiu vandeniu. Gerai papurtykite, kad aliejus virstų burbuliukais (ricinos aliejus negali ištirpti). Ir kol jie nesustingo į plėvelę vandens paviršiuje, paliekite augalus.

Ši „vitaminų dozė“ veiksmingiausia tuo metu, kai formuojasi pumpurai. Jeigu augalas žydi tik kartą per metus, pakaks vieno tokio tręšimo. Jeigu augalas žydi visus metus, galima naudoti šią priemonę kartą per savaitę, kol pasirodys žiedai.

Dabar augalai džiugins jus žiedais dar ilgiau ir stipriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)