Saugokite stalviršius nuo didelių svorių

Pirma ir pagrindinė taisyklė – neleiskite vaikams (ir patys to nedarykite) stotis ant stalviršių, kad jie pasiektų viršutines spinteles. Virtuvėje yra kėdės – naudokitės jomis. Stalviršiai neskirti tam, kad juos reguliariai prislėgtų 30 ir daugiau kilogramų. Venkite spaudimo ir stalviršių kampams, į kuriuos taip mėgstame atsiremti. Tačiau pats neatsakingiausias veiksmas – naudoti stalviršio kraštus butelių kamšteliams atidaryti.

Nenaudokite valymui abrazyvinių priemonių

Tam, kad pašalintumėt nuo stalviršių priskretusius nešvarumus, nebūtina griebtis abrazyvinių valymo priemonių. Jos gali nutrinti apsauginį stalviršio sluoksnį ir pakenkti jo spalvai. Pats paprasčiausias būdas nuvalyti stalviršį yra paprasta kempinėlė ir indų ploviklis, skirtas sunkesniems atvejams.

Venkite staigių temperatūros pokyčių

Tam, kad suprastumėt, ar jūsų stalviršis kenčia nuo temperatūros pokyčių, patikrinkite, ar naudojimo metu įkaista jūsų buitinės technikos apačia. Pažiūrėkite, ar kaista skrudintuvo, greitpuodžio, kepsninės ir kitų prietaisų dugnas? Jei jis būna karštas, tokiai technikai geriau suraskite kitą vietą ar, kraštutiniu atveju, statykite ją ant medinės pjaustymo lentelės. Nuo stiprių temperatūros pokyčių stalviršyje gali atsirasti įtrūkimų ar pakisti jo spalva.

Tiesiai ant stalviršio taip pat nestatykite karštų puodų ir nedėkite įkaitusių keptuvių – tai irgi gali sugadinti jūsų virtuvės paviršius.

Iš karto nuvalykite išsipylusius skysčius

Šis patarimas yra toks elementarus, jog jo galėtume ir neminėti. Tačiau, deja, daugelis žmonių maisto gaminimo metu nekreipia dėmesio į balas ant stalviršio ir tiesiog laukia, kada jos pačios išdžius. Taip nedarykite – išsiliejusius skysčius iš karto nuvalykite. Priešingu atveju ant stalviršio atsiras baltų apnašų – tai bus kieto vandentiekio vandens pasekmė.

Išsiliejusiems skysčiams itin jautrūs yra marmuriniai stalviršiai – acto, kavos, vyno ar sulčių balutes reikia nedelsiant nuvalyti. Kad panaikintumėte rūgšties poveikį, pavalykite tas vietas maistine soda.

Produktus pjaustykite tik ant pjaustymo lentelių

Tai dar vienas svarbus momentas, kurį pamiršta daugelis žmonių. Pamanykite, reikia atsipjauti vos vieną gabaliuką dešros: negi būtina tepti švarią lentelę? Taip, būtina! Nė vienas stalviršis neatlaikys reguliaraus vienų ar kitų produktų pjaustymo.

Virtuvės langą pridenkite užuolaidomis ar žaliuzėmis

Atrodo, koks yra ryšys tarp stalviršių ir lango užuolaidų? Tiesioginis! Jei pro jūsų virtuvės langą šviečia saulė, nuo jos spindulių stalviršis gali nublukti ar net nudegti. Jei nenorite leisti pinigų naujam stalviršiui, uždenkite langą užuolaidomis ar žaliuzėmis.

Nedirbkite ant vienos ir tos pačios stalviršio vietos

Jei visuomet ruošiate maistą ant vienos ir tos pačios stalviršio vietos, ji greičiau nusidėvės. Jei jūsų virtuvė yra gana erdvi, pasistenkite kaitalioti savo dislokacijos vietą. Jei tokios galimybės neturite, bent jau pasidėkite didesnę pjaustymo lentelę.

Užsakymo nr.: PT_77440197

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)