Neslėpkime: daugelis šį darbą atideda vėlesniam laikui. Tačiau orkaitė kiekvieną kartą pasidengia vis storesniu riebalų sluoksniu, kuris tampa vis sunkiau įveikiamas. Kad orkaitės valymas nevirstų bausme, išbandykite paprastą, bet veiksmingą priemonę.

Jums reikės:

  • Dviejų karščiui atsparių indų (metalinių arba stiklinių);
  • Vandens;
  • Stiklinės amoniako.

Iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 60–70 laipsnių karščio. Tuomet įpilkite į indą verdančio vandens ir pastatykite jį ant apatinės orkaitės lentynėlės. Į antrąjį indą supilkite amoniaką ir padėkite jį ant viršutinės ar vidurinės orkaitės lentynėlės. Uždarykite orkaites dureles ir viską, kaip yra, palikite nakčiai.

Ryte ištraukite iš orkaitės visą jos turinį, įskaitant kepimo skardas ir groteles. Orkaitę išvėdinkite. Į indą su amoniaku įpilkite pora šaukštelių indų ploviklio, paimkite šveitimo kempinėlę ir išvalykite orkaitę. Nešvarumai pasišalins lengvai ir greitai ir orkaitė vėl spindės, kaip nauja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)