1. Oro gaiviklis

Druska puikiai neutralizuoja nemalonius kvapus. Jei po ranka neturite kvepiančių žvakių ar oro gaiviklio, perpjaukite perpus apelsiną, o ant kiekvienos puselės užberkite druskos. Dėl cheminės reakcijos apelsinas ims skleisti gaivų, malonų aromatą, kuris pasklis po visą kambarį.

2. Padės užgesinti ugnį

Virtuvė – potencialus pavojų šaltinis, vienas iš jų – ugnis. Jei staiga užsidegė keptuvė, puodas, rankšluostis ar užuolaida, iš karto užberkite didelį kiekį druskos – užgesinsite liepsną.

3. Išvalysite vyno dėmes

Išvalyti vyno dėmes iš tekstilės ar iš drabužių padės druska. Ant šviežių dėmių gausiai užberkite druskos, luktelėkite, kol ji sugers drėgmę, tada pamerkite drabužį drungname vandenyje, o vėliau išskalbkite.

4. Išnaikinsite piktžoles

Jei prieangyje ar kieme tarp plytelių vis pridygsta piktžolių, gausiai paberkite druskos po piktžolėmis ir užpilkite šilto vandens. Druska įsigers į žemę, piktžolės labai greitai nudžius, o kitos dar ilgai neišdygs.

5. Karštoje keptuvėje netikš aliejus

Kad įkaitinus keptuvėje aliejų jis netikštų, padės žiupsnelis druskos – įberkite jos į kaistančią keptuvę.

6. Nuvalysite apnašas ir rūdis

Vonios kambaryje apnašas ir rūdis padės nuvalyti sena, laiko patikrinta priemonė. Sumaišykite druską su terpentinu, šiuo mišiniu išplaukite vonią.

7. Stangriau išplaksite baltymus

Patyrusios šeimininkės pataria įberti žiupsnelį druskos, plakant kiaušinių baltymus – tada išplakti jie bus stangresni.

8. Panaikins nemalonius kvapus

Druska padės pašalinti į rankas įsigėrusį svogūnų, česnakų ar žuvies kvapą. Sudrėkinkite rankas ir švelniai pašveiskite jas druska.

9. Nublizginsite varį

Druską sumaišykite su trupučiu citrinos sulčių. Šiuo mišiniu lengvai nuvalysite apnašas ir dėmes nuo vario dirbinių. Pašveitę nuskalaukite tekančiu vandeniu.

10. Apmalšins niežėjimą

Jei įkando uodas ir niežėjimas niekaip nepraeina, sušlapinkite pirštą, palieskite druską, o tada pridėkite prie spuogelio. Ši gudrybė malšina uždegimą, sumažėja nemalonūs pojūčiai.

11. Iškepsite sultingus šašlykus

Skanių šašlykų paslaptis – tinkamai įkaitusios anglys. Tiesa, neretai tenka jas vėsinti, kad užgestų liepsna. Pabandykite ugnį gesinti ne vandeniu, o druska – tada anglių temperatūra nesumažės.

12. Dezinfekuosite kempinėlę

Indų plovimo kempinėlę kartkartėmis reikia dezinfekuoti. Užpilkite ant kempinėlės indų plovimo skysčio, patrinkite, o tada 2 valandoms pamerkite į sūrų vandenį.

13. Nuvalysite dirbtines gėles

Jei neturite laiko nuvalyti dulkes nuo kiekvieno dirbtinių gėlių milimetro, pasinaudokite druska ir užsegamu maišeliu. Į maišelį įberkite druskos, įdėkite į jį gėlę, maišelį užsekite ir stipriai pakratykite. Druskos dalelės nuvalys nuo dirbtinės gėlės dulkes ir kitokius nešvarumus.

14. Nuvalysite medinius paviršius

Druskos ir aliejaus mišinys puikiai valo nuo medinių stalviršių baltas dėmes, atsiradusias nuo karštų indų.

15. Pašalins nemalonius kvapus iš šaldytuvo

Iš mineralinio vandens ir druskos pasigaminsite veiksmingą ekologišką priemonę, kuri pašalins iš šaldytuvo net pačius nemaloniausius kvapus.

16. Išplausite prakaito dėmes

Išplauti prakaito dėmes iš baltų drabužių – užduotis ne iš lengvųjų, bet ir čia pravers druska. Keturis šaukštus druskos išmaišykite litre vandens, šiame tirpale išplaukite drabužius.

17. Kova su skruzdėlėmis

Jei namus ėmė pulti skruzdėlės, pabarstykite druska vietas, kur jos renkasi – labai greitai skruzdėlės išeis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)