Tai šeimininkių iš viso pasaulio patarimai. Jie gerokai palengvins indukcinės viryklės su stiklo keramikos paviršiumi priežiūrą. Tuo pačiu sutaupysite pinigus, kuriuos skirtumėte specialioms valymo priemonėms ir grandikliams.

1. Niekada ant stiklo keramikos kaitlentės nestatykite šlapių indų

Jeigu ant stiklo keramikos kaitlentės padėsite puodą šlapiu dugnu, akimirksniu gali atsirasti baltos dėmės. Jas pašalinti kažin ar įmanoma. Todėl taisyklė numeris vienas – indai, kuriuose gaminate maistą, turi būti visiškai sausi!

2. Nenaudokite indams plauti skirtos kempinėlės

Ne bet kokie riebalų ir maisto likučiai gali išprovokuoti naujas dėmes ir kaitlentės paviršiaus pažeidimus. Tad kaitlentės valymui naudokite tik naujas, švarias ir maksimaliai minkštas kempinėles.

3. Cukrus – stiklo keramikos priešas

Vien galimybė pačiam pasigaminti karamelę kelia apetitą. Tačiau būkite labai atsargūs ir nepamirškite dangčio, nes nuvalyti nuo stiklo sustingusį cukrų nėra pati lengviausia užduotis. Teks paprakaituoti.

4. Jeigu ant paviršiaus visgi pateko cukraus…

… ar išsilydo plastmasė, folija ir kitos lydžios medžiagos, pašalinkite jas nedelsdami! Geriausia tai daryti specialiu kaitlentei skirtu grandikliu. O jeigu tokio po ranka neturite, naudokitės paprastu skutimosi peiliuku. Tik nauju.

5. Švelni kaitlentės valymo priemonė už centus

Nepamirškite, kad stiklo keramika nepakenčia abrazyvinių medžiagų. Todėl visokius „šepečius“ laikykite atokiau. Susidoroti su įprastomis riebalų dėmėmis padės universali priemonė. Kaitlentės paviršių apšlakstykite nedideliu kiekiu indų plovimo skysčio, ant viršaus paberkite sodos ir užlašinkite pora lašų vandenilio peroksido. Palaukite pora minučių ir sukamaisiais judesiais nuvalykite nauja minkšta kempine.

6. Jeigu ypač atkakli dėmė nepasiduoda…

… padės šiluma. Štai, kaip tai vyksta: pabarstykite ant dėmės sodos, o ant viršaus uždėkite drėgną muiluotą (ne švarią!) kempinę, pašildytą šiltame vandenyje. Palikite 15 minučių. Paskui nuvalykite, kad būtų sausa.

7. Įsigykite melamino kempinėlę

Tokios kempinėlės ne veltui įgyja vis daugiau populiarumo. Jos leidžia nuvalyti daugelį paviršių nenaudojant specialių cheminių priemonių. Stiklo keramikos kaitlentei nieko geriau ir nesugalvosi.

8. Jei gaila pinigų kempinėlei, išgelbės dantų šepetėlis

Tačiau tinka tik minkštas ar vidutinio kietumo šepetėlis, tik jau tikrai be jokių guminių priedų. Šepetėlis padės susidoroti su itin nesukalbamomis dėmėmis. Ypač, jeigu jį naudosite kartu su dantų pasta ir trupučiu sodos.

9. Soda ir actas

Šie du pigūs ingredientai lengvai pakeis brangias chemines priemones. Jeigu norite nuvalyti kaitlentę, paruoškite pastą iš keturių valgomųjų šaukštų sodos ir vieno valgomojo šaukšto acto. Palikite pusvalandžiui, paskui patrinkite švaria drėgna kempinėle ir nusausinkite.

10. Apsauginė plėvelė

Kai stiklo keramikos kaitlentę sutvarkėte, nuvalykite ją minkštu audiniu, suvilgytu nedideliame kiekyje aliejaus. Tai suformuos ploną apsauginę plėvelę. Ji apsaugos nuo dėmių ir maisto pridegimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)