Vietoj sodos daugeliui draudžiamų paviršių valymui jus galite naudoti actą ar citrinos sultis. Be to, prisiminkite, kad šiuo atveju mes kalbame apie tuos daiktus, kurių tikrai negalima valyti su soda, nes juos galima sugadinti pirmu valymu!

1. Aliuminiai indai

Aliuminių indų negalima valyti su soda dėl kelių veiksnių. Geriausias receptas šiuo atveju – muilino vandens, borakso su trupučiu amoniako ir sodos (tačiau labai mažu kiekiu) mišinys. Tačiau tokius indus reikia valyti labai labai atsargiai.

2. Antikvarinis sidabras

Antikvarinį sidabrą reikia valyti specialiomis priemonėmis, kurias galima įsigyti patikrintuose butikuose. Ir geriausia – ne internete.

3. Paauksuoti daiktai

Auksuotas paviršius gali būti pažeistas, jeigu trinsite žiedą ar apyrankę su soda. Geriausia du valgomuosius šaukštus įprasto acto ištirpinkite vandenyje ir šiuo tirpalu juos nuvalykite, o paskui nuskalaukite. Būkite atsargūs, nevalykite paauksuoto paviršiaus kažkuo aštriu (kempinėle ar šepetėliu), geriau rinkitės zomšą.

4. Marmuro paviršiai

Daugelis pataria marmurą valyti su soda. Tačiau jeigu marmuras padengtas specialia apsaugine plėvele (pavyzdžiui, taip daroma su virtuvės stalviršiais), tai soda yra draudžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)